На ВДНГ відкрили перший в Україні музей електрогітар

На ВДНГ відкрили перший в Україні музей електрогітар

На ВДНГ відкрили перший в Україні музей електрогітар
.

23 липня на території ВДНГ почав роботу музей електрогітар від Universum Guitars. Це перший такий музей у Східній Європі та восьмий у світі. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив гендиректор національного комплексу Євген Мушкін.

У музеї представлені унікальні експонати з різних куточків планети — наприклад, Fender Telecaster ‘52 та Gibson Les Paul Artisan. Основу експозиції складає колекція бізнесмена та власника фірми виробника електрогітар Universum Олександра Дорошенка.

На виставці представлені історичні електрогітари болгарського, чеського, японського амеріканського та навіть радянського виробництва. Загалом у колекції зібрано 300 гітар, виготовлених від 50-х років та до сьогодення, деякі з автографами відомих музикантів.

На ВДНГ відкрили перший в Україні музей електрогітар
Музей гітар на ВДНГ.

За словами Мушкіна, в музеї також створений неймовірний культурний простір. У павільйоні №6, де в радянські часи був кінотеатр "Прогрес", обладнано концертний зал на 200 глядачів – там проходитимуть концерти, театралізовані поставновки та шоу. Музей обладнано новітніми звуковим та освітлювальним обладнанням, спецпанелями для створення ідеальної акустики.

Виставка знаходиться на ВДНГ (вулиця Академіка Глушкова, 1, павільйон № 6).

Вхід платний: дорослий – 200 грн, дитячий (дітки до 14 років) – 100 грн.

Діти до 5 років – вхід безкоштовний.

Виставка працює з 10:00 до 19:00. Понеділок – вихідний.

Читайте також

На початок