Розгляд справи про смерть подружжя в ДТП за участі патрульного відклали до вересня

Розгляд справи про смерть подружжя в ДТП за участі патрульного відклали до вересня

Розгляд справи про смерть подружжя в ДТП за участі патрульного відклали до вересня
. Суспільне Харків

У справі про загибель подружжя в аварії з патрульним авто, яке п'ятий рік розглядає Дзержинський райсуд Харкова, завершують дослідження матеріалів.

На черговому засіданні 21 липня розглядали результати судової експертизи. Обвинувачений експатрульний Олександр Мамотюк, який був за кермом службової автівки у ніч аварії, був на слуханні. Каже, що з лав патрульних перейшов до полку поліції особливого призначення.

Патрульний обвинувачення не визнає, каже його адвокат Олег Головков. За словами захисника, поліцейський рухався головною дорогою, а "Москвич" з Ганною та Кирилом Ананьєвими мав його пропустити.

"Він виїхав напереріз автомобілю патрульної служби, який рухався з проблисковими маячками — це вже доведено в матеріалах справи. Крім того, є ще у нас звукозапис переговорів, на яких чутно, що звуковий сигнал на цьому автомобілі був", — сказав адвокат.

За п'ять років суд не з'ясував, хто став винуватцем аварії. Близько трьох років тому справу почали слухати заново — змінився суддя. Вирок не можуть винести через завантаженість суддів, засідання часто переносять, каже речник прокуратури області Дмитро Чубенко. Мама загиблої Ганни Ананьєвої вважає, що справу затягують з різних причин.

"То страшні хвороби якісь у когось, то у підозрюваного операції... То суддя у відпустці виявляється, назначивши при цьому дати. Я думаю, що так буде і цього разу: у п'ять років ми не вкладемося і на цьому все закінчиться. Термін давності — це десять років. П'ять уже було 10 липня", — каже мати загиблої.

Справа може вийти на фінальну стадію розгляду в суді до кінця року, вважає захисник Олег Головков.

"Повністю фактично розглянуті докази, які додала сторона обвинувачення, зараз закінчується вже дослідження матеріалів справи. Справа може вийти на дебати. Я вважаю, що до нового року цю справу можливо вже розглянути до кінця", — говорить адвокат.

21 липня суд оголосив перерву до вересня. На наступному засіданні планують допитувати понятих та експерта, який проводив слідчий експеримент.

Що відомо

  • У 2016 році на перехресті вулиць Сумської та Динамівської у Харкові зіткнулися патрульна автівка Toyota під керуванням 24-річного патрульного Олександра Мамотюка, Samand та "Москвич". Чоловік і дружина з "Москвича" загинули. Перші два місяці після аварії патрульний був під вартою, потім вийшов під заставу.
На початок