Львівський "Рух" підписав новий контракт з "Ареною Львів". Перед цим клуб погрожував зняттям з УПЛ

Львівський "Рух" підписав новий контракт з "Ареною Львів". Перед цим клуб погрожував зняттям з УПЛ

Львівський "Рух" підписав новий контракт з "Ареною Львів". Перед цим клуб погрожував зняттям з УПЛ
. ФК "Рух"

Львівський клуб зміг домовитися з керівництвом арени щодо умов проведення матчів чемпіонату.

Футбольний клуб "Рух" остаточно визначився з місцем проведення матчів української Прем'єр-ліги сезону 2021/22. Львівська команда проводитиме поєдинки на "Арені Львів".

"Рух" перед початком сезону підписав контракт щодо проведення матчів з керівництвом стадіону "Україна". Проте УАФ позбавила арену третьої категорії, яка дає право проводити матчі елітного дивізіону.

Через рішення Української асоціації футболу "Рух" погрожував зняттям з чемпіонату України. Проте тепер його доля визначена.

Читайте також: Львівський "Рух" погрожує зняттям з чемпіонату України через стадіон. Що відбувається

Що трапилося?

Керівництво "Руху" підписувало контракт на проведення матчів зі стадіоном "Україна" через високі фінансові вимоги "Арени-Львів". Саме там клуб проводив матчі сезону 2020/21, проте був змушений від цього відмовитися, підготувавши відповідні звернення на сайті.

Після того, як "Україна" втратила третю категорію, "Рух" домовився щодо проведення матчів на стадіоні у Тернополі, проте УАФ відмовила їм у цьому, зіславшись на невідповідність місцерозташування арени та регіону, який представляє "Рух".

Львівський клуб у понеділок, 19 липня, повідомив навіть про домовленість щодо проведення матчів на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського. Проте у підсумку знайшов компроміс щодо проведення матчів на "Арені Львів".

Що у "Руху" повідомили про контракт із "Ареною Львів"?

За інформацією львівського клубу, оренда за один матч на "Арені Львів" обходитиметься "Руху" в 210 тисяч гривень. Перед цим у клубі повідомляли про отримання пропозиції від керівництва арени в розмірі 270 тисяч гривень.

Крім того, "Рух" зазначив, що підігрів арени вмикатися саме за рішення керівництва клубу. Цей пункт також був предметом дискусій між сторонами - у клубі стверджували, що керівники "Арени Львів" в односторонньому порядку вмикали підігрів, змушуючи "Рух" нести додаткові витрати.

Водночас, у "Руху" наголосили що сумісно з Львівською міською радою планують працювати далі над поверненням стадіону "Україна" третьої категорії.

Що відомо

  • Крім "Руху", контракт зі стадіоном "Україна" підписав також ФК "Львів". Проте ще у п'ятницю, 16 липня, у клубі повідомили про новий контракт із "Ареною Львів".
  • "Рух" сезон 2020/21 закінчив на десятому місці, набравши 28 очок.
  • Перед стартом сезону з УПЛ знявся донецький "Олімпік". Замість нього в Прем'єр-лізі виступить ужгородський "Минай".
Читайте також: "Минай" включили до списку учасників наступного сезону української Прем'єр-ліги

Що далі

  • 25 липня - старт сезону в УПЛ для "Руху" виїзним матчем проти "Металіста 1925".
  • 7 серпня - базова дата третього туру, у якому "Рух" має вдома зіграти з "Вересом".
На початок