У Києві зареєстрований черговий температурний рекорд

У Києві зареєстрований черговий температурний рекорд

У Києві зареєстрований черговий температурний рекорд
. УНІАН

У Києві ніч проти 17 липня виявилась найтеплішою за 141 рік метеорологічних спостережень.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського ніч на 16 липня у Києві виявилась найтеплішою за 141 рік", – йдеться у повідомленні.

За словами метеорологів, цієї ночі мінімальна температура не опустилася нижче +24,4 °С, що на 2,4 °С тепліше, ніж у 2001 році.

Раніше Укргідрометцентр повідомив, що 16 липня в Україні очікується переважно мінлива хмарність з короткочасними дощами. Температура коливатиметься від +23 у Карпатах до +36 градусів у центральній Україні.

Що відомо

  • У липні синоптики прогнозують +20...+25 градусів та опади до 91 мм, що близько до кліматичної норми.
  • Через поле низького тиску над півднем України, у більшості регіонів можлива нестійка погода з короткочасними дощами та грозами.
  • Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського повідомила, що до Києва прийшло метеорологічне літо, оскільки стала середньодобова температура перевищила +15.
  • Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів Суспільному, що цьогорічне літо буде спекотним, а його середні температури перевищуватимуть звичайні показники.
  • 2020 рік був найтеплішим за всю історію спостережень в Європі, а останні шість років – найспекотнішими у всьому світі.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.

Читайте також

Пилова буря, рекордна спека, масштабні зливи: експертка розповіла, чого чекати від погоди в Україні

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок