У Полтаві підвищили тариф за проїзд у громадському транспорті

У Полтаві підвищили тариф за проїзд у громадському транспорті

У Полтаві підвищили тариф за проїзд у громадському транспорті
. Суспільне Полтава

15 липня члени виконкому Полтавської міськради проголосували за збільшення вартості проїзду у громадському транспорті. Це рішення підтримали 22 людей, повідомляє кореспондентка Суспільного із зали засідання.

Згідно з проєктами рішення, вартість проїзду у тролейбусах Полтави підвищили із 3 до 6 гривень, у маршрутках та автобусах – від 5 до 8. Як повідомив Суспільному перший заступник міського голови Валерій Пархоменко, новий тариф формували на основі розрахунків, яке подало комунальне підприємство "Полтаваелектроавтотранс". Приватні ж перевізники вимагали збільшити до майже 13 гривень.

У Полтаві підвищили тариф за проїзд у громадському транспорті
Засідання виконкому Полтавської міськради. 15 липня. Суспільне Полтава

Ці рішення наберуть чинності з наступного дня після опублікування їх у газеті «Полтавський вісник». Це планують зробити 16 липня, розповіла виконувачка обов`язків директора видання Анна Котова. Тобто, за новими тарифами містяни зможуть їздити із 17 липня.

Що відомо:

  • Проєкти рішень про збільшення тарифів у громадському транспорті Полтави оприлюднили на сайті міськради 20 травня цього року. Після цього їх розглянув Антимонопольний комітет.
  • 13 червня відбулись громадські слухання щодо зростання вартості проїзду, після чого проєкти розглянули на депутатській комісії міськради, а потім – на засіданні виконавчого комітету.
  • Востаннє вартість проїзду у Полтаві підвищували у травні 2019-го. Відтак із 16 травня того ж року і по цей час полтавці сплачують у маршрутках та автобусах по 5 гривень, а із 17 травня 2019-го – по 3 гривні у тролейбусах.
  • До цього полтавці платили 4 гривні в автобусах та маршрутках, 2 – у тролейбусах. Такі тарифи на проїзд у Полтаві діяли протягом чотирьох років – з 2015-го.
  • У Полтаві діє один із найнижчих тарифів на проїзд в Україні. Скільки платять в інших обласних центрах
На початок