Стрілецький взвод бригади ТРО Тернопільщини бере участь у змаганнях на Рівненщині

Стрілецький взвод бригади ТРО Тернопільщини бере участь у змаганнях на Рівненщині

Стрілецький взвод бригади ТРО Тернопільщини бере участь у змаганнях на Рівненщині
. Оперативне командування "Захід"

На Рівненському загальновійськовому полігоні розпочався конкурс на кращий стрілецький взвод територіальної оборони оперативного командування "Захід". Змагаються понад 250 конкурсантів з восьми бригад. Серед них особовий склад стрілецького взводу бригади ТРО Тернопільщини. Про це повідомили в персслужбі оперативного командування "Захід".

З кожної бригади територіальної оборони залучається стрілецький взвод окремих батальйонів ТРО, командир батальйону ТРО та командир бригади ТРО. У конкурсі також беруть участь резервісти-жінки.

Такий конкурс проводиться вперше в Збройних Силах України. Конкурсантів оцінюватимуть за чотирма критеріями: вогнева підготовка, інженерна підготовка, тактична медицина та тактична підготовка.

У першому випробуванні конкурсанти демонструватимуть навички володіння стрілецькою зброєю, стріляли із різних положень "лежачи", "з коліна", "стоячи".

Під час інженерних випробувань учасники виконуватимуть вихід групи з замінованої ділянки місцевості.

Накласти шину з підручних матеріалів на зламану кінцівку та первинну пов’язку на грудну клітку – це основа тактичної підготовки бійця ТРО. Перевірятимуть також і витривалість резервістів. За умовами конкурсу резервіст повинен винести пораненого побратима на відстань 150 метрів на спині по пересічній місцевості.

Заключний етап змагання – тактична підготовка. Під час цього випробування конкурсанти демонструватимуть свої вміння рухаючись по азимутах, пошуку та блокуванню ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Змагання триватимуть три дні.

Що відомо

  • На Тернопільщині провели навчання з територіальної оборони.
На початок