"Подаруй дитині книгу". У Тернополі відбулася акція до дня дарування книг

"Подаруй дитині книгу". У Тернополі відбулася акція до дня дарування книг

"Подаруй дитині книгу". У Тернополі відбулася акція до дня дарування книг
. оригінальне

Понад триста книг принесли до Тернопільського центру комплексної реабілітації людей з інвалідністю. Їх подарували впродовж акції "Подаруй дитині книгу", яка тривала протягом двох тижнів. Про це розповів вихователь Олександр Ружило.

За його словами, акцію організували до Міжнародного дня дарування книг, який відзначають 14 лютого.

У передостанній день акції до Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації для людей з інвалідністю прийшли учні та вчителі будинку творчості школяра з Великих Бірок. Вони подарували 72 книжки.

Учениця Великобірківського будинку творчості школяра Христина Жук каже, про акцію дізнались у соцмережі. Вона розповіла, які книги принесли до центру реабілітації:

"Більшість привезли казок різних, давніх і сучасних. Також розмальовки з наклейками для розвитку. Приносили діти до Великобірківський будинок творчості і вийшло 72. Пропагували на наших гуртках, у соцмережах".

Також для дітей з інвалідністю школярі провели майстер-клас та прочитали вихованцям центру казку.

Вихованці центру разом із гостями з Великих Бірок виготовляли паперове сонце.

Ольга Урманець, методист Великобірківського будинку творчості школяра:

"Виготовляли такі сонечка, щоб показати свою любов, свою підтримку тим діткам, які перебувають у реабілітаційному центрі".

Вихователь центру реабілітації Олександр Ружило, розповів, як рукоділля впливає на реабілітацію осіб з інвалідністю:

"Це допомагає діткам більш соціалізуватися, відкрити в собі нерозкриті таланти. Через таку дрібну моторику може покращити свій розвиток, бо не кожна дитина може елементарно тримати в руках ножиці. За рахунок такої спільної роботи, кожен може використати свої можливості".

Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) – це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Вона спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек.

На початок