У Києві за червень зафіксували 10 температурних рекордів

У Києві за червень зафіксували 10 температурних рекордів

У Києві за червень зафіксували 10 температурних рекордів
. УНІАН

Середньомісячна температура повітря у столиці впродовж червня склала +21,3°С, що на 1,8°С вище кліматичної норми. За цей період Київ побив 10 температурних рекордів.

Про це 1 липня повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"З 23 по 26 червня було побито аж 10 температурних рекордів. Відмічено 6 днів з максимальною температурою повітря вище +30,0°С", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Грози та до +31. Якою буде погода 1 липня

Додається, що найпрохолодніше у столиці було зранку 1 червня, коли мінімальна температура опустилась до +7,4°С. А ось найбільша температура була зафіксована 24 червня, коли максимальна температура піднялась до +35,5°С.

Водночас опадів у червні на проспекті Науки, 37 випало 24 мм, що становить 32% від кліматичної норми.

Що відомо

  • За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, 25 червня у Києві середньодобова температура повітря становила +28,3°С.
  • Незвичну хмару у формі "ядерного гриба", яку 28 червня могли спостерігати мешканці Києва, є купчасто-дощовою хмарою. Вона досягла стратосфери й не змогла подолати блокувальний шар ізотермії.
  • У липні синоптики прогнозують +20...+25 градусів та опади до 91 мм, що близько до кліматичної норми.
  • У червні 2021 року середня місячна температура в Україні очікувалася у межах 18-22 градусів тепла, у горах – 14-18 градусів тепла. Це близько до кліматичної норми.
  • Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського повідомила, що до Києва прийшло метеорологічне літо, оскільки стала середньодобова температура перевищила +15.
  • Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів Суспільному, що цьогорічне літо буде спекотним, а його середні температури перевищуватимуть звичайні показники.
  • 2020 рік був найтеплішим за всю історію спостережень в Європі, а останні шість років – найспекотнішими у всьому світі.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок