Меркель повторно вакцинувалася проти COVID-19

Меркель повторно вакцинувалася проти COVID-19

Меркель повторно вакцинувалася проти COVID-19
. AP

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель отримала дозу щеплення проти COVID-19 від Moderna після того, як раніше вакцинувалася препаратом Oxford-AstraZeneca.

Як повідомляє BBC із посиланням на офіційного представника німецького уряду, 66-річна Меркель вакцинувалася вдруге кілька днів тому. При цьому канцлерка отримала вакцину AstraZeneca у квітні.

"Експерти вважають, що щеплення проти COVID-19 змішаними вакцинами може бути гарною ідеєю, однак поки що зарано говорити про це напевно", – зазначає видання.

Попри припущення частини науковців про те, що змішування вакцин призводить до зростання ризику появи побічних ефектів, окремі країни вже заявили про плани змішаної вакцинації у зв’язку з нестачею препаратів. Зокрема, про це повідомили канадські провінції Онтаріо і Квебек.

На думку інших фахівців, вакцинація різними препаратами може забезпечити ширший і триваліший імунітет проти збудника COVID-19 і його нових варіантів, а також забезпечити більшу гнучкість при впровадженні вакцини.

У квітні представник Меркель опублікував у Твіттері фотографію її свідоцтва про вакцинацію на підтвердження того, що їй зробили ін'єкцію.

Що відомо

  • Лідери країн "Групи семи" (G7) на саміті у Великій Британії домовилися розподілити 2,3 мільярда доз вакцин проти коронавірусу серед країн, що розвиваються, до кінця 2022 року.
  • Європейський Союз підписав контракт на постачання додаткових 150 млн доз вакцини Moderna проти коронавірусу. В ЄС очікують отримати вакцини "нового покоління" за цими поставками впродовж 2021-2022 років.
  • 14 червня Європейська рада зняла обмеження на подорожі для іноземців з COVID-сертифікатами.
  • 9 червня Європарламент погодив запровадження COVID-сертифікатів, які слугуватимуть підтвердженням проходження вакцинації від коронавірусу, наявності негативного тесту або ж набуття імунітету після одужання від COVID-19.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок