Фотографує для бійців на Сході: популяризує Україну хмельницький фотограф Сергій Зісько

Фотографує для бійців на Сході: популяризує Україну хмельницький фотограф Сергій Зісько

Фотографує для бійців на Сході: популяризує Україну хмельницький фотограф Сергій Зісько
. Фото: Суспільне Поділля

Хмельницький фото художник Сергій Зисько спеціалізується на пейзажній фотографії. Він є членом Національної спілки фотографів України. Його роботами проілюстровані численні статті у Вікіпедії. Їх можна побачити й у туристичних путівниках "Україна.100 визначних місць" та "Туристична Хмельниччина". Своїми фотографіями майстер популяризує Україну та красу рідної Хмельниччини.

Його називають майстром пейзажної фотографії. В об’єктив фотоапарата Сергія Зисько потрапляють дивовижні краєвиди не тільки України, але й багатьох країн світу. Його фотографіями ілюструють туристичні путівники та статті у Вікіпедії, вони 33 рази потрапили у ТОП -10 переможців.

Хмельницький фото художник Сергій Зисько
Хмельницький фото художник Сергій Зисько. Фото: Суспільне Поділля

"Кожного року бере участь у цих конкурсах близько 50 країн. З кожним роком інформація шириться і коло фотографів збільшується, конкуренція сильно збільшується і отримати перемогу дуже важко. Наприклад того року було завантажено на «Вікі любить пам’ятки» близько 50000 фотографій і це тільки по Україні", - розповідає Сергій.

Візитівкою Сергія є його панорамні знімки різних локацій, які вражають своєю композицією та об’ємом. Фотограф каже, що саме вони насамперед "впадають в око" і членам журі, і відвідувачам фотовиставок.

Його фотографіями ілюструють туристичні путівники та статті у Вікіпедії
Його фотографіями ілюструють туристичні путівники та статті у Вікіпедії. Фото: з архіву Сергія Зісько

"Чим відомий я по Україні – своїми панорамами. Коли робиться не один кадр, а декілька кадрів і ти робиш саму цю фотографію. Багатьом людям, наприклад важко уявити, яка вона має бути. А я перед тим як знімати, я вже її бачу, яка вона має бути. Фотоапарат у мене вже років 15-16 як цифровий з’явився. Тоді не було відео уроків. Приходилось самому «методом тика» вчитися. Але один з великих плюсів - у мене є художня освіта. Тобто, я знаю, основи композиції, спектр кольорів. Бачу композицію, бачу як гарно її обробити, подати", - каже фотограф.

Мандрівник-фотограф з дитинства мріяв про подорожі по Україні на велосипеді аби знімати природу і показувати її людям. Мрія збулася і доповнилася подорожами на автомобілі. І де б він не був і куди б не їхав завжди з собою має рюкзак з фотокамерою.

Сергій Зисько спеціалізується на пейзажній фотографії
Сергій Зисько спеціалізується на пейзажній фотографії. Фото: з архіву Сергія Зісько

"Я дуже багато подорожував по Україні: Крим, Карпати, Центральна, Західна на Сході ще мало був, і все ж таки одна із наймальовничіших, яка мені подобається – це наша, наша Хмельниччина. Одним з найтиповіших місць це все-таки є Дністер, Дністерський каньйон одне з семи чудес України і мені дуже подобається", - ділиться Сергій.

Неодноразово бувало так, що завдяки світлинам Сергія Зисько, туристи відкрили для себе багато нових місць для подорожей. Особливе захоплення у фотомайстра викликають куточки та архітектурні споруди, над якими не владен час. Вони спонукають його до вивчення історії та просвітницької діяльності на сторінках соцмереж.

Де б він не був і куди б не їхав завжди з собою має рюкзак з фотокамерою
Де б він не був і куди б не їхав завжди з собою має рюкзак з фотокамерою. Фото: з архіву Сергія Зісько

"Ці місця були 1000 років назад, так вони і є, нічого не міняється, хіба що індустрія вносить свої зміни. В мене є пару знімків, буквально нещодавно зробив – я фотографував фортецю і ще у мене є фотографія церкви в Сутківцях. І там була зроблена фотографія: церква, паркан і кури ходили. Отак дивишся на цю фотографію, якщо повернутися на років 600 назад, вона виглядала б один в один. Не підвладна часу виходить", - додає Сергій Зісько.

За словами фотографа 7 років тому, коли відбувся Майдан та почалася війна з російським окупантом, в його свідомості відбулося певне переосмислення того, для чого він фотографує Україну. Не тільки для того, аби її унікальність побачили люди з усього світу, а й для наших бійців на Сході. Аби краса рідної землі додавала їм сили на перемогу.

Київ, 2014 рік
Київ, 2014 рік. Фото: з архіву Сергія Зісько

Читайте також

На початок