"Ковідний" сертифікат можна буде отримати через додаток "Дія" вже в липні — Шмигаль

"Ковідний" сертифікат можна буде отримати через додаток "Дія" вже в липні — Шмигаль

"Ковідний" сертифікат можна буде отримати через додаток "Дія" вже в липні — Шмигаль
. Суспільне Кропивницький

Українці зможуть отримати документ про підтвердження вакцинації проти COVID-19 після проходження повного циклу вакцинації вже з липня. Про це заявив під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ковідний сертифікат" або "імунний паспорт" для українців ще перебуває на стадії розроблення та буде запроваджений після затвердження міжнародних вимог ЄС та ВООЗ.

"Орієнтовно плануємо запуск на липень. Сертифікат можна буде отримати як у паперовій формі в закладах охорони здоров’я, так і в електронній — через Дію. Крім того, документ міститиме інформацію не лише про вакцинацію, але й про негативні результати ПЛР-тестів чи про одужання після COVID-19 та наявність антитіл", — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Хто в Україні може отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Пояснюють в МОЗ

Він також додав, що уряд домовляється з іншими країнами щодо взаємного визнання "ковідних" сертифікатів. За словами прем'єра українці можуть використовувати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію: "Документ видається після проходження повного циклу вакцинації та використовуватиметься для перетину державних кордонів тих країн, які визнаватимуть це свідоцтво".

Що відомо

  • 9 червня в Україні всі області перейшли в "зелену" зону з найслабшими карантинними обмеженнями.
  • 8 червня в Україні від коронавірусної хвороби COVID-19 вакцинували 53 161 людину, переважна більшість з яких отримали першу дозу щеплення.
  • 8 червня компанія Pfizer заявила, що планує провести випробування своєї вакцини від коронавірусу для дітей віком до 12 років. Дослідження охопить близько 4500 дітей із США, Польщі, Фінляндії та Іспанії. 31 травня Єврокомісія дозволила використання цієї вакцини для дітей 12-15 років.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок