На найбільшому ринку в Чернівцях облаштують центр вакцинації

На найбільшому ринку в Чернівцях облаштують центр вакцинації

На найбільшому ринку в Чернівцях облаштують центр вакцинації
. Суспільне Буковина

У Чернівцях на Калинівському ринку розташують центр вакцинації. Там щепитимуть всіх охочих. Робитимуть це вакциною CoronaVac.

Про це Суспільному сказала заступниця голови обласної адміністрації Наталія Гусак.

Для того, аби щепитися на вихідних, треба зареєструватися у мобільному застосунку "Дія". Також з собою потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Центр вакцинації працюватиме 12 та 13 червня. Там будуть дві бригади, які за день зможуть щепити до тисячі людей. Імунізуватимуть вакциною CoronaVac.

За словами Гусак, друге щеплення зроблять через 28 днів. Тоді ж планують почати видавати довідки про вакцинацію.

Нагадаємо, 12 та 13 червня у Чернівцях та області відбудеться друга масова вакцинація проти коронавірусу.

Що відомо

  • 25 лютого Чернівецька область отримала 15 тисяч доз вакцини від COVID-19 виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield). Водночас 26 квітня прибули ще 6 900 доз цієї вакцини, втім виробництва SKBio. Цією вакциною щеплять медпрацівників, людей віком понад 60 років, а також лідерів думок.
  • 15 квітня до Чернівців прибули 2040 доз вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovak. Нею імунізували маломобільних людей, а також вчителів, які беруть участь в проведенні ЗНО, та правоохоронців.
  • Чернівецька область отримала 1170 доз вакцини від COVID американського виробника Pfizer-BioNTech. Пізніше до області прибули ще 3 500 доз вакцини. Першочергово нею щеплюють працівників та жителів інтернатів, пансіонатів та будинків для літніх людей, а також освітян та медиків.

Читайте нас у Telegram: головні новини Буковини

На початок