Вакцинація проти COVID-19 на Волині: скільки і які вакцини є у наявності

Вакцинація проти COVID-19 на Волині: скільки і які вакцини є у наявності

Вакцинація проти COVID-19 на Волині: скільки і які вакцини є у наявності
. Суспільне Волинь

Волинян станом на 4 червня проти COVID-19 щеплюють трьома вакцинами: CoronaVac, AstraZeneca (виробництва Південна Корея) та Comirnaty (Pfizer). Всього від початку вакцинальної кампанії щепили 29 763 жителі області.

Останні дані про наявність та нові поставки вакцини в область повідомили в ОДА.

Зі слів заступниці голови облдержадміністрації Людмили Тимощук, першу дозу вакцини вже отримали 27 030 осіб, другу – 2733 особи.

У розрізі вакцин щеплень проведено:

  • вакциною Covishield (AstraZeneca, виробництво Індія) – 14 193 особи;
  • CoronaVac – 4 039 жителів області;
  • Comirnaty (виробник Pfizer) – 3132 особи;
  • AstraZeneca, виробництво Південна Корея – 8399 осіб.

В облдержадміністрації повідомили, що 2 червня в область доставили два типи вакцини проти COVID-19. Препарат Pfizer надійшов в кількості 4680 доз. Чергова партія вакцини "CoronaVac" прибула в кількості 4320 доз.

Читайте також: "ВООЗ схвалила екстрене використання вакцини виробника Sinovac Biotech"

Наразі в області очікується поставку вакцини проти COVID-19 AstraZeneca (виробництво Італії). Вона призначена для проведення щеплення другою дозою. Точної дати, коли прибуде препарат, в ОДА поки не називають.

Станом на 4 червня на Волині сформовано 15 мобільних бригад з вакцинації населення вакциною Covishield/AstraZeneca та CoronaVac і 6 мобільних бригад для вакцинації препаратом Pfizer. Ще шість бригад нині проходять навчання.

Що відомо

  • 25 березня в Україну відправили першу партію вакцин – 215 тисяч доз – виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
  • 25-го лютого Волинська область отримала 14 тисяч 200 доз вакцини від COVID-19 - AstraZeneca (Covishield).
  • 23 квітня в Україну прибула партія у 367,2 тисячі доз вакцини AstraZeneca, вироблена у Південній Кореї. Це друга партія вакцин, яку Україна отримує в рамках глобальної ініціативи COVAX.
  • 27 квітня на Волинь доставили 7 700 доз вакцини AstraZeneca-SKBio. Ця партія вакцини призначена для повторного щеплення волинян, які отримали перше щеплення препаратом AstraZeneca (Covishield) та громадянам, яким понад 65 років.
  • Наприкінці травня волинські медики почали отримувати другу дозу вакцини AstraZeneca корейського виробництва. Це ті медики, які першими в області вакцинувалися наприкінці лютого.
На початок