Підтверджено другий випадок зараження українця коронавірусом

Підтверджено другий випадок зараження українця коронавірусом

Оновлено
Підтверджено другий випадок зараження українця коронавірусом
. facebook

Підтверджено другий випадок зараження коронавірусом українця на борту круїзного корабля Diamond Princes, на якому виявили спалах хвороби 5 лютого.

"Станом на 10 лютого отримано результати досліджень усіх 439 зразків, що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України", — йдеться в повідомленні центра громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Зазначається, що наразі українці зняті з лайнера та перевезені до японської лікарні столичного регіону. Там вони перебуватимуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів.

Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії проводить другий раунд відбору зразків серед тих пасажирів та членів екіпажу, хто тісно контактував з нововиявленими захворілими особами і тими, у кого виникли характерні симптоми.

Виконуючий обов'язки генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін додав на брифінгу, що зараженими коронавірусом українцями є 25-річний чоловік та 37-річна жінка, які працювали в облуговуючій частині лайнеру, зокрема, на кухні.

"Захворювання протікає безсимптомно, тобто вони зараз у легкій формі", — прокоментував Кузін стан хворих українців.

Усього на круїзному лайнері перебували 25 громадян України. Усі вони — члени екіпажу.

Що відомо:

На початок