У Китаї виявлений перший випадок зараження людини пташиним грипом H10N3

У Китаї виявлений перший випадок зараження людини пташиним грипом H10N3

У Китаї виявлений перший випадок зараження людини пташиним грипом H10N3
. Xinhua

Національна комісія охорони здоров'я Китаю (NHC) повідомила про перший випадок захворювання людини пташиним грипом штаму H10N3.

Про це повідомляє Reuters.

Відповідно до повідомлення, діагноз підтвердився у 41-річного чоловіка у східній провінції Китаю Цзянсу. 28 квітня його шпиталізували через підвищення температури та інших симптомів.

28 травня фахівці підтвердили, що чоловік захворів на пташиний грип штаму H10N3. Воднчочас поки що Китай не повідомив подробиць про обставини інфікування цим вірусом.

Як зазначається у повідомленні, чоловік був у стабільному стані та був готовий до виписки з лікарні. Медичне спостереження за його близькими людьми не виявило інших випадків захворювання.

У NHC додали, що H10N3 є низькопатогенним або відносно менш небезпечним штамом вірусу домашньої птиці, і ризик його поширення у великих масштабах був дуже низьким.

За даними NHC, про інші випадки зараження людей H10N3 у світі раніше ніколи не повідомлялося.

Що відомо

  • В Індії на тлі пандемії COVID-19 все частіше фіксують випадки ще однієї хвороби – мукоромікозу, яку іноді називають "чорною пліснявою".
  • Медичні фахівці Індії звернулися до влади країни із закликом оголосити епідемію у зв’язку зі зростанням кількості випадків інфікування мукормікозом.
  • 5 травня Індія оновила добовий рекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19 за добу.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) класифікувала варіант COVID-19, виявленого в Індії, як варіант, що викликає "глобальну стурбованість".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок