В Індії на тлі пандемії COVID-19 зафіксували спалах рідкісної хвороби

В Індії на тлі пандемії COVID-19 зафіксували спалах рідкісної хвороби

ЗМІ
В Індії на тлі пандемії COVID-19 зафіксували спалах рідкісної хвороби
. AP

В Індії на тлі пандемії COVID-19 все частіше фіксують випадки ще однієї хвороби – мукоромікозуМукормікоз – рідкісна інфекція, що викликається пліснявою, яка зазвичай зустрічається в ґрунті, рослинах, гної і гниючих фруктах і овочах.Ознаками цієї хвороби є некротичні ураження в носі та на піднебінні, що викликають біль і лихоманку. Також можливі симптоми з боку центральної нервової системи. Пацієнти скаржаться на набрякання і біль в очах., яку іноді називають "чорною пліснявою".

Як повідомляє BBC, ця хвороба часто зустрічається серед пацієнтів з COVID-19 або серед тих, хто одужав після коронавірусу.

За словами лікаря Акшая Наїра з Мумбаї, мукоромікоз може провокувати використання стероїдів при лікуванні важких форм коронавірусу. Він пояснив, що стероїди знижують запалення в легенях, але водночас знижують імунітет і можуть підняти рівень цукру в крові. Ця хвороба виникає приблизно через 12-15 днів після одужання від COVID-19. У Мумбайській лікарні в районі Сіон за два місяці виявили 24 випадки мукормікозу, тоді як раніше фіксувалося не більше шести епізодів на рік.

Зазначається, що у пацієнтів з цією грибковою інфекцією спостерігається закладеність і кровотеча з носа, біль в очах і втрата зору. Лікарі кажуть, що більшість пацієнтів пізно звертаються до них, коли вони вже втрачають зір. Медикам доводиться видаляти око, щоб інфекція не потрапила в мозок. У деяких випадках пацієнти втрачають зір на обидва ока.

За даними видання, мукоромікоз смертельно небезпечний для хворих на діабет, а також ВІЛ/СНІД і рак. Смертність від цієї хвороби може досягати 50%.

Що відомо

  • 7 травня президент Володимир Зеленський виступив за надання гуманітарної допомоги Індії через складну епідеміологічну ситуацію в країні.
  • 5 травня Індія оновила добовий рекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19 за добу.
  • 13 квітня Індія випередила Бразилію і стала другою країною серед переліку країн, які найбільше постраждали від пандемії.
  • Через спалах COVID-19 в Індії облаштовують крематорії на вулицях.
  • 27 квітня через хвилю нових випадків коронавірусу уряд Індії звернувся по допомогу до армії. Того ж дня країна почала отримувати міжнародну допомогу.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок