До Землі наближається астероїд, розміром як три футбольні поля — NASA

До Землі наближається астероїд, розміром як три футбольні поля — NASA

До Землі наближається астероїд, розміром як три футбольні поля — NASA
. Ілюстративне фото/Pixabay

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космосу (NASA) повідомило, що у вівторок, 1 червня, повз Землю пролетить астероїд 2021 KT1. Він буде більшим за розмір трьох футбольних стадіонів.

Як пише Business Insider, NASA класифікувало астероїд "потенційно небезпечний". Діаметр космічного каменю становить від 150 до 330 метрів. Стандартний розмір футбольного поля складає 90 метрів у довжину.

Він максимально наблизиться до Землі на відстань близько 7,2 млн кілометрів о 17:24 за київським часом. Швидкість руху становитиме 64 тисячі км на годину.

У NASA наголосили, що ні розмір, ні відстань до Землі астероїда не становлять загрози для планети. За оцінками астрономів, відстань, на якій космічне тіло пролетить повз Землю, становить близько 4,5 мільйона км. Це приблизно в 19 разів більше, ніж відстань між планетою та Місяцем.

Що відомо

  • Національне космічне агентство NASA планує у 2021 році запустити місію DART, щоб протестувати систему для перенаправлення астероїда.
  • У NASA стверджують, що в найближчі 100 років Землі не загрожує зіткнення з астероїдами. Зокрема, йдеться про найнебезпечніший астероїд Апофіз, який виявили у 2004 році.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок