У Харкові відбулася акція на підтримку Сергія Стерненка

У Харкові відбулася акція на підтримку Сергія Стерненка

У Харкові відбулася акція на підтримку Сергія Стерненка
. t.me/truexanews

Акція "Покажіть нам справедливість" на підтримку Сергія Стерненка відбулася 30 травня під стінами Харківської облдержадміністрації.

Мітинг розпочався о 18 годині та тривав близько 40 хвилин. Учасники акції тримали плакати "Кому дзвонити, коли вбиває поліція", "Покажіть нам справедливість" та інші.

В акції взяли участь до 50 людей, порядок забезпечували 10 правоохоронців, повідомила Суспільному речниця Головного управління Нацполіції у Харківській області Анна Третьякова. Порушень порядку не було.

Що відомо

  • Акція на підтримку Сергія Стерненка 30 травня відбулася також у Києві під Офісом президента. Головною вимогою протестувальників є звільнення Стерненка. Акцію проводять напередодні засідання Апеляційного суду Одеси, який може винести рішення щодо апеляції на вирок у справі Стерненка.
  • 28 травня у Приморському районному суді слухали обвинувальний акт щодо Сергія Стерненка, якому закидають навмисне вбивство Івана Кузнєцова та незаконне поводження зі зброєю.
  • 23 лютого 2021 року колегія суддів Приморського районного суду Одеси ув'язнила на 7 років та 3 місяці Сергія Стерненка з конфіскацією половини майна за "викрадення місцевого депутата Сергія Щербича, розбій та зберігання зброї". Такий самий вирок отримав і соратник Стерненка Руслан Демчук, який також фігурував у справі про викрадання Щербича.
На початок