На Рівненщині неповнолітній взяв авто матері та з друзями злетів з дороги

На Рівненщині неповнолітній взяв авто матері та з друзями злетів з дороги

На Рівненщині неповнолітній взяв авто матері та з друзями злетів з дороги
. ГУ НП

На Рівненщині сталась ДТП, травмувались четверо неповнолітніх, троє з них перебувають у лікарні. Про це повідомляє пресслужба поліції в області. Водієм був неповнолітній, який взяв покататись авто матері.

Аварія трапилась в п'ятницю, 28 травня, близько 22-ї години між селами Вири та Олексіївка у Сарненському районі.

Правоохоронці встановили, що за кермом автомобіля Renault Duster перебував 15-річний житель села Вири. Не впоравшись із керуванням, він виїхав на узбіччя та перекинувся в кювет, – зазначають у поліції.

ДТП Рівне
ГУ НП

В авто знаходились ще троє пасажирок із села Федорівка. Внаслідок ДТП усіх неповнолітніх відвезли до лікарні.

Медики попередньо діагностували:

  • у 17-річної дівчини закритий перелом кісток передпліччя зі зміщенням, забій хребта та грудної клітки;
  • у 14-річної — закритий перелом ключиці зі зміщенням;
  • у 16-річної — закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, тупу травму грудної клітки і живота;
  • 15-річного водія після надання допомоги відпустили.
"Зі слів батьків, син взяв авто вперше. Це багатодітна сім'я, благополучна, неповнолітній характеризується позитивно", – розповіла Суспільному спеціалістка відділу комунікації поліції області Світлана Карачун.

За фактом ДТП слідчі розпочали розслідування за ч. 1 ст. 286 ККУПорушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, -карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого., та встановлюють усі обставини події. Авто помістили на спецмайданчик. Наразі відомо, що автомобіль неповнолітній взяв без дозволу у матері.

Оскільки хлопець не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність, тому до нього суд може застосувати примусові заходи виховного характеру. До таких входять:

  1. застереження;
  2. обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог до поведінки неповнолітнього;
  3. передача неповнолітнього під нагляд батьків чи осіб, які їх заміняють, чи під нагляд педагогічного або трудового колективу за його згодою, а також окремих громадян на їхнє прохання;
  4. покладення на неповнолітнього, який досяг п’ятнадцятирічного віку і має майно, кошти або заробіток, обов’язку відшкодування заподіяних майнових збитків;
  5. направлення неповнолітнього до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до його виправлення, але на строк, що не перевищує трьох років.

Суспільне готове озвучити позиції законних представників неповнолітніх, якщо вони виявлять таке бажання та зв'яжуться з редакцією у будь-який зручний для цього спосіб.

Читайте також

  • 12 березня у Вараському районі 16-річний парубок із трьома пасажирами злетів з дороги та врізався в дерево. Кермувальник загинув, решта неповнолітніх учасників аварії отримали травми.
  • У лютому встановили та затримали водія, підозрюваного у смертельній ДТП з неповнолітнім 16-річним велосипедистом. Як з'ясували поліцейські, причетним до аварії виявився на рік старший парубок.
  • У грудні в селі Дубівка місцевий 16-річний житель на мотоциклі збив чоловіка. 46-річний пішохід від отриманих травм помер.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок