Індійський штам COVID-19 виявлено на щонайменше 53 територіях — ВООЗ

Індійський штам COVID-19 виявлено на щонайменше 53 територіях — ВООЗ

Індійський штам COVID-19 виявлено на щонайменше 53 територіях — ВООЗ
. АР

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що штам коронавірусу, вперше виявлений в Індії, зафіксували на щонайменше 53 територіях світу. Водночас офіційних повідомлень про те, що штам є в Україні, поки не було.

Як повідомляє AFP з посиланням на звіт ВООЗ, організація отримала інформацію з джерел про те, що варіант "B.1.617" був виявлений на семи інших територіях, у результаті чого загальна кількість країн з індійським штамом сягла 60.

У звіті йдеться, що штам з Індії продемонстрував підвищену трансмісивністьПідвищений рівень передачі, тоді як серйозність захворювання ним і ризик зараження досі вивчаються. Загалом у всьому світі наприкінці травня кількість нових випадків і смертей продовжувала знижуватися: було зареєстровано близько 4,1 мільйона нових випадків і 84 000 нових випадків смерті — на 14% і 2% відповідно менше у порівнянні з серединою травня.

Європейський регіон ВООЗ повідомив про найбільше скорочення нових випадків захворювання і смерті за останні сім днів, за ним — регіон Південно-Східної Азії. Число випадків, зареєстрованих в Північній та Південній Америці, Східному Середземномор'ї, Африці та регіоні Західної частини Тихого океану, було таким же, як і на попередньому тижні.

"Попри глобальну тенденцію до зниження за останні чотири тижні, захворюваність і смертність від COVID-19 залишаються високими, і в багатьох країнах світу спостерігається істотне зростання", — йдеться в документі.

Що відомо

  • Станом на ранок 26 травня в Україні зафіксовано 3395 нових випадків коронавірусу, 14 987 людей одужали. Водночас 208 випадків виявилися летальними, а шпиталізували — 1778 осіб.
  • Ексміністр охорони здоров'я Максим Степанов розповідав, що варіант COVID-19, виявлений в Індії, є найбільш агресивним варіантом коронавірусу та вражає шлунок та нирки. Водночас наразі новий варіант поки не зафіксований в Україні.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) класифікувала варіант COVID-19, виявленого в Індії, як варіант, що викликає "глобальну стурбованість".
  • Міністерство зв'язку та інформаційних технологій Індії зажадало від соцмереж видалити будь-які згадки про "індійський" штам коронавірусу, оскільки це шкодить іміджу країни.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.

Читайте також

Коронавірусне цунамі. Українка, яка живе в Індії, розповіла про боротьбу з пандемією

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок