У Кропивницькому на березі річки Сугоклія лежать більше 30 мертвих товстолобів

У Кропивницькому на березі річки Сугоклія лежать більше 30 мертвих товстолобів

У Кропивницькому на березі річки Сугоклія лежать більше 30 мертвих товстолобів
. Суспільне Кропивницький

Більше 30 мертвих товстолобів лежать на березі річки Сугоклія у Кропивницькому. Вага риби до п'яти кілограмів – розповів інспектор обласної екологічної інспекції Сергій Садовніченко.

Три десятка мертвого товстолоба плаває у річці на вулиці Приміській та лежить на березі. Риба розкладається тут тиждень – говорить місцевий житель Віктор Пальчіков.

"Чи то її травлять, чи то відходи – невідомо, яка причина гибелі цієї риби. Але, ця річка непридатна ні для купання, ні для забору якоїсь води для технічних потреб, ні для чого. Відпочивати тут, через неприємний запах, теж в принципі дуже важко".

Понад три десятка мертвих товстолобів лежать на березі річки Сугоклія у Кропивницькому
Суспільне Кропивницький

Берег річки працівники екологічної інспекції обстежили чотири дні тому, сказав інспектор Сергій Садовніченко.

"Фактів виявлення забруднення або великої кількості замору риби не виявили. Ми провели обстеження, біля 20 кілометрів зони водного дзеркала і на двох кілометрах виявили незначну загибель риби. А саме, 32 штуки товстолоба вагою від 2-до 5 кілограмів. Зробили забір води для аналізу".

Каже, шкоди навколишньому середовищу така кількість мертвої риби не несе. Причину загибелі товстолобів скажуть після отримання результатів аналізу води, які триватимуть до кінця цього тижня. Для повного аналізу – Держпродспоживслужба має взяти на аналіз рибу.

За словами речниці Держпродспоживслужби в області Наталії Шевченко, заяв щодо мору риби до них не надходило. Щоб з'ясувати, хто має прибрати мертву рибу з берега та річки, Суспільне поцікавилось у начальниці сектору екології міської ради Галини Негоди. Вона сказала, що не мають грошей для виконання цих робіт.

Читайте також

На початок