Польща закупить у Туреччини понад 20 ударних безпілотників Bayraktar ТВ2

Польща закупить у Туреччини понад 20 ударних безпілотників Bayraktar ТВ2

Польща закупить у Туреччини понад 20 ударних безпілотників Bayraktar ТВ2
. Міністр оборони Маріуш Блащак. Фото: gov.pl

Польща закупить у Туреччини 24 ударних безпілотники Bayraktar ТВ2. Перша з чотирьох партій надійде до польської армії вже у 2022 році.

Про це 22 травня повідомив міністр оборони Маріуш Блащак, передає "Польське радіо".

За словами міністра, безпілотники матимуть на озброєнні протитанковими ракетами, а контракт з турецькою збройною промисловістю також включає "логістичний і навчальний пакети".

"Але найголовніше — це те, що польська армія отримає перевірену зброю, якої вона ще не мала", — заявив Блащак.

Читайте також: Туреччина звернулася до НАТО через загострення війни у Сирії

Додається, що безпілотники Bayraktar ТВ2, які планує закупити Міноборони Польщі, були випробувані у військових конфліктах у Лівії, Сирії та у боях за Нагірний Карабах. Контракт з Туреччиною буде укладено без тендерів, в рамках так званої "невідкладної операційної необхідності".

Зазначається, що контракт на закупівлю озброєння сторони підпишуть у вівторок, 25 травня, під час офіційного візиту президента Польщі Анджея Дуди до Туреччини.

Що відомо

  • У січні 2021 року стало відомо, що ВМС України отримають ударні безпілотники Bayraktar ТВ2 з Туреччини
  • У листопаді 2020 року бойовий безпілотник Akinci, розроблений спільним українсько-турецьким підприємством Black Sea Shield, успішно пройшов льотні випробування.
  • У жовтні того ж року президент України Володимир Зеленський заявив про те, що Україна розпочне спільне з Туреччиною виробництво бойових безпілотників.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок