"Олімпік" повернув на посаду тренера Романа Санжара. З ним клуб виходив у кваліфікацію Ліги Європи

"Олімпік" повернув на посаду тренера Романа Санжара. З ним клуб виходив у кваліфікацію Ліги Європи

"Олімпік" повернув на посаду тренера Романа Санжара. З ним клуб виходив у кваліфікацію Ліги Європи
. ФК "Олімпік"

Донеччани підписали з колишнім тренером контракт на два роки.

Донецький "Олімпік" оголосив ім'я нового головного тренера, який очолив команду після відставки Юрія Калітвінцева. Ним став колишній тренер команди Роман Санжар.

Контракт "Олімпіка" із Санжаром підписаний на два роки. У його тренерський штаб увійшов експівзахисник Яя Туре, який приєднався до клубу на початку 2021 року і працював у штабі Юрія Калітвінцева.

Читайте також: "Олімпік" звільнив головного тренера за два тури до кінця чемпіонату. Він виграв один із 10 матчів

Санжар повернувся в "Олімпік" через два з половиною роки після того, як покинув клуб. Перед цим він працював із донецькою командою впродовж п'яти років, вивівши її в українську Прем'єр-лігу та забезпечивши перший в історії виступ у Лізі Європи.

Перед тим, як повернутися в "Олімпік", 41-річний тренер працював із "Карпатами". Однак за підсумками сезону 2019/20 львівська команда покинула чемпіонат України."Карпати" не дограли сезон через проблеми із фінансуванням

Загалом із Санжарем у ролі тренера "Олімпік" зіграв 177 матчів: у 66 донеччани перемогли, а у 47 - зіграли внічию.

Як Санжар відреагував на повернення в "Олімпік"?

Санжар розповів, що стежив за командою під час тренерської паузи. За його словами, з того часу, коли він залишив "Олімпік", змінилося чимало гравців, однак він розраховує на підтримку лідерів команди.

"Стежив за командою, оскільки вона мені не байдужа. Можна сказати, що як рідна - стільки часу тут провів. Хлопців, з якими я працював, залишилося зовсім небагато. Тим не менш, думаю, що вони повинні допомогти. Ці хлопці - лідери на сьогоднішній день, сподіваюся на їх допомогу".

Водночас, Санжар визнав, що головне завдання після того, як він очолив команду - збереження прописки в еліті. Щодо подальших планів він готовий говорити лише за підсумками сезону.

"Часу вже немає. Практично тиждень до кінця чемпіонату. Не може бути інших задач, крім того, як залишитися у Прем'єр-лізі, а далі, на наступний рік, сформувати боєздатний колектив. Щодо довгострокових планів розмов не було, тому треба зосередитися на тому, щоб дограти сезон та залишитися в еліті. Далі вже - будувати плани".

Шлях "Олімпіка" та Романа Санжара

  • 2013 рік: став новим головним тренером команди.
  • 2014 рік: перемога в Першій лізі, вихід в УПЛ.
  • 2015 рік: півфінал Кубка України.
  • 2017 рік: п'яте місце в чемпіонаті України - вихід у кваліфікацію Ліги Європи. Там "Олімпік" поступився "ПАОКу" (1:1, 0:2) у третьому раунді.
  • 2018 рік: Санжар пішов у відставку з посади головного тренера "Олімпіка".
  • 2021 рік: Санжар повернувся в "Олімпік" та підписав контракт на два роки.

Що відомо

  • Санжар став третім тренером "Олімпіка" у 2021 році. Перед відновленням чемпіонату із командою працював Ігор Климовський, якого у підсумку замінив Юрій Калітвінцев.
  • За два тури до кінця чемпіонату "Олімпік" йде на 13-му місці в чемпіонаті України і випереджає "Минай", що йде на останньому місці, на три очки (21 проти 18). За регламентом УПЛ у Першу лігу вилетить команда, яка фінішує на останньому місці.

Що далі

  • "Олімпіку" залишилося зіграти два матчі у сезоні 2020/21. 5 травня донецька команда зіграє на виїзді проти "Руха", а 9-го - проти "Львова".
На початок