У ВООЗ підрахували видатки на вакцинацію дорослого населення у 2021 році

У ВООЗ підрахували видатки на вакцинацію дорослого населення у 2021 році

У ВООЗ підрахували видатки на вакцинацію дорослого населення у 2021 році
. WHO

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) підрахували, що у наступному році на вакцинацію більшості населення від коронавірусу знадобиться від 35 до 45 мільярдів доларів. А в цьому році на поширення вакцин потрібно залучили ще 19 мільярдів доларів.

Про це на брифінгу заявив очільник ВООЗ Тедрос Гебреісус.

"За нашими оцінками, в наступному році нам буде потрібно ще 35-45 мільярдів доларів США для вакцинації більшості дорослих у всьому світі", – сказав Гебреісус.

Крім того, він повідомив, що у поточному році потрібно залучити додатково 19 мільярдів доларів на фінансування міжнародної програми щодо поширення вакцин ACT Accelerator. Її запустили у квітні 2020 року ВООЗ, Євросоюз, Франція і Фонд Білла і Мелінди Гейтс.

Читайте також: Пандемія ще триватиме впродовж наступних років, — голова представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт

На думку очільника ВООЗ, проблеми фінансування глобальних програм вакцинації та боротьби з пандемією COVID-19 можуть бути вирішені тільки за участі лідерів країн G7 ("Великої сімки", – ред.), які можуть виділити значну частину необхідної суми.

"Країни" Великої сімки "є світовими економічними та політичними лідерами. Вони також є домом для багатьох світових виробників вакцин. Країни G7 могли б самі мобілізувати значну частину цих коштів і очолити глобальні зусилля щодо прискорення вакцинації в усьому світі", – зазначив Гебреісус.

Він також додав, що зараз у світі дозволено екстрене використання п'яти вакцин від коронавірусу. Останньою за рахунком такий дозвіл отримала вакцина Moderna від COVID-19.

Читайте також: Кризова імунізація. Як проходить вакцинація у Грузії, Вірменії, Молдові та Білорусі

"Список екстреного використання є однією з попередніх умов для придбання і поставки вакцин через COVAX. Це також дозволяє країнам прискорити своє власне нормативне схвалення, а також імпортувати та вводити вакцину", – сказав глава організації.

За його даними, 121 країна вже отримала 50 мільйонів доз вакцини від коронавірусу у межах механізму COVAX. Однак Гебреісус зауважив, що поставки, як і раніше, обмежені та вимагають "сміливого керівництва з боку найбільших економік світу".

Що відомо

  • У ВООЗ заявили, що останні дані, які надають уряди країн світу, свідчать про те, що темпи поширення COVID-19 та смертність від захворювання у світі посилюється.
  • ВООЗ попередила європейські уряди про небезпеку раннього послаблення карантину.
  • За даними ВООЗ, у пів сотні країн світу через пандемію COVID-19 відклали щеплення від інших хвороб.
  • За даними Bloomberg, 40% вакцин від COVID-19 отримали люди з 27 найбагатших країн світу. На ці держави припадає тільки 11% населення планети.
  • У квітні цього року у ВООЗ заявили про нерівномірний розподіл COVID-вакцин у світі.
  • Американські вчені сумніваються у можливості досягти колективного імунітету проти COVID-19.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок