Найбагатші країни вакцинуються у 25 разів швидше за решту світу — Bloomberg

Найбагатші країни вакцинуються у 25 разів швидше за решту світу — Bloomberg

Найбагатші країни вакцинуються у 25 разів швидше за решту світу — Bloomberg
. АР

40% вакцин від COVID-19 отримали люди з 27 найбагатших країн світу. На ці держави припадає тільки 11% населення планети.

Водночас, за даними Bloomberg 11% країн світу, які належать до найбідніших наразі отримали тільки 1,6% існуючого запасу вакцину проти коронавірусу.

Так, наприклад США планують вакцинувати 75% мешканців країни протягом трьох місяців. Наразі країна отримала 24% виробного препарату. При цьому половина світових держав все ще не вакцинувала навіть 1% своїх громадян.

Найменше вакцинованих людей наразі в Африці. Із 54 країн лише три вакцинували понад 1% свого населення. Більше 20 країн ще не почали кампанію.

Експерти пояснюють таку ситуацію тим, що найбагатші країни заздалегідь закупили мільярди вироблених та запланованих до виробництва доз вакцин для задоволення в першу чергу потреб своїх громадян.

Що відомо

  • У США тимчасово закрили два центру вакцинації проти коронавірусу Johnson & Johnson, які розташовані в Північній Кароліні і Колорадо. Після введення вакцини у деяких пацієнтів спостерігалися побічні ефекти.
  • Комітет з безпеки Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) виявив можливий зв'язок між вакциною AstraZeneca та рідкісними проблемами згортання крові у людей, які отримали вакцину. Через це низка країн обмежили використання цієї вакцини для окремих груп населення.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок