Стало відомо, які реакції на вакцину від COVID фіксують на Буковині

Стало відомо, які реакції на вакцину від COVID фіксують на Буковині

Стало відомо, які реакції на вакцину від COVID фіксують на Буковині
. Сусіпльне Буковини

У Чернівецькій області від коронавірусу щепили майже 16 тисяч людей. Наразі не зафіксували жодної серйозної побічної реакціїСерйозна побічна реакція — це будь-який клінічний прояв після застосування лікарського засобу, який становить загрозу для життя, призводить до госпіталізації або призводить до тимчасової непрацездатності людини.

Про це йдеться у відповіді обласного департаменту охорони здоров'я на запит Суспільного.

Буковинців імунізують вакцинами AstraZeneca-SKBio південнокорейського виробництва, AstraZeneca (Covishield) індійського, CoronaVac китайського та Pfizer американського. У людей, яких щепили, фіксують лише прогнозовані побічні реакції:

  • почервоніння в місці ін'єкції;
  • відчуття болю в місці ін'єкції;
  • гіпереміюГіперемія — це збільшення кровонаповнення ділянки тканини через утруднений відтік крові в районі ін'єкції;
  • підвищення температури та слабкість.

Водночас у МОЗ перевіряють причини смерті 60-річного провізора аптеки з Чернівців. Він помер через інсульт, за десять днів до того щепився від коронавірусу. Наразі випадок смерті не пов'язують з вакцинацією, оскільки у чоловіка була гіпертонічна хвороба та надмірна вага, сказав Суспільному директор обласного департаменту охорони здоров'я Олег Чорний.

Читайте також

"80% ефективності не значить, що 20% померли". Доктор наук спростовує фейки про вакцинацію

Що відомо

  • 25 лютого Чернівецька область отримала 15 тисяч доз вакцини від COVID-19 виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield). Першим в області щепили анестезіолога дитячої лікарні Олександра Тесліцького.
  • 15 квітня до Чернівців прибули 2040 доз вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovak. Нею щеплять маломобільних людей, а також вчителів, які беруть участь в проведенні ЗНО.
  • Чернівецька область отримала 1170 доз вакцини від COVID американського виробника Pfizer-BioNTech. Першочергово нею щеплять працівників та жителів будинків для літніх людей.
На початок