Нардепи зібрали підписи за відставку Степанова

Нардепи зібрали підписи за відставку Степанова

Нардепи зібрали підписи за відставку Степанова
. Facebook

Депутати Верховної ради зібрали необхідну кількість підписів для скликання позачергового засідання парламенту, на якому розглянуть питання зняття з посади міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив депутат від фракції партії "Голос" Ярослав Железняк.

"Нарешті необхідні 150+ підписів є. Позачергове (засідання – ред.) щодо нашої постанови про відставку міністра охорони здоров’я відбудеться", – написав він.

Цю інформацію також підтвердила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Нам вдалося зібрати більш ніж 150 підписів народних депутатів за позачергове засідання ВРУ за відставку міністра охорони здоров’я. Тепер Рада має розглянути це питання в обов’язковому порядку, а голова Дмитро Разумков поставити його в порядок денний Верховної ради", – повідомила вона на своїй Facebook-сторінці.

При цьому Стефанішина звинуватила Степанова у проваленні тестування населення на COVID-19 та проблемах із реалізацією плану вакцинації від захворювання.

Що відомо

  • Максим Степанов був призначений на посаду міністра охорони здоров’я 30 березня 2020 року.
  • Із 12 січня 2017 по 10 квітня 2019 він працював головою Одеської обласної державної адміністрації.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що уряд не планує вводити додаткові обмеження на Великдень. Водночас він закликав українців дотримуватися правил безпеки.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не змінюватиме модель адаптивного карантину в Україні на Великдень та інші травневі свята.
  • У МОЗ заявили, що Україна поступово виходить з третьої хвилі COVID-19.
  • Максим Степанов пояснив, що через затримки та зриви постачання вакцин проти COVID-19 Україна не отримала 3,9 мільйона вакцин. Проте він сподівається, що у травні ситуація з постачанням вакцини покращиться.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок