Уряд не змінюватиме модель карантину на травневі свята – Шмигаль

Уряд не змінюватиме модель карантину на травневі свята – Шмигаль

Уряд не змінюватиме модель карантину на травневі свята – Шмигаль
. УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не змінюватиме модель адаптивного карантину в Україні на Великдень та інші травневі свята.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

" Уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину, оскільки він демонструє свою дієвість: цього тижня з "червоної" зони вже вийшли Чернівецька та Одеська області, де стабілізувалася динаміка захворюваності", – написав Шмигаль.

Читайте також: Онлайн, дистанція та маски: МОЗ дало поради, як безпечно святкувати Великдень

За його словами, наступного тижня з переліку "червоних" зон можуть виключити ще кілька областей.

Раніше заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що з "червоної" карантинної зони невдовзі можуть вийти Київ, а також Київська, Львівська, Запорізька, Одеська та Полтавська області.

Що відомо

  • Станом на ранок 25 квітня в Україні зареєстрували 7 930 нових випадків COVID-19.
  • Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній повідомив, що на Великдень у храмах проводитимуть богослужіння та освячення пасок.
  • Уряд продовжив карантин до 30 червня і закликав українців на Великдень лишатись вдома.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що не планують вводити додаткові обмеження на Великдень. Водночас він закликав українців дотримуватися правил безпеки.
  • У НАН прогнозують найближчими днями зниження смертності від COVID-19. Водночас на кінець квітня та початок травня прогнозується, що середня кількість нових випадків дорівнюватиме 11 тисячам.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок