В Індії влаштовують крематорії на вулицях через спалах COVID-19. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

В Індії влаштовують крематорії на вулицях через спалах COVID-19. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

В Індії влаштовують крематорії на вулицях через спалах COVID-19. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. AP

В Індії вже кілька днів поспіль фіксують рекордне зростання захворюваності на COVID-19 на тлі ослаблення карантинних заходів. Лікарні не справляються з напливом хворих, а тіла померлих спалюють прямо на вулицях. Індія є одним з найбільших виробників вакцини, втім щеплення тут отримали менше ніж 2% людей.

Євросоюз та Велика Британія заявили про готовність надати допомогу владі країни.

"Я стурбована епідеміологічною ситуацією в Індії. Ми готові надати підтримку. ЄС об'єднує ресурси, щоб швидко відреагувати на запит Індії про допомогу через механізм цивільного захисту ЄС", — повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у Twitter.

Водночас Велика Британія у відповідь на запит влади Індії вже направила до країни першу партію медобладнання для боротьби з коронавірусом. Зокрема, йдеться про апарати для штучної вентиляції легенів і кисневі концентратори.

Читайте також: Індія вирішила вакцинувати все доросле населення через поширення COVID-19

У МЗС Британії зазначили, що всього в Індію доставлять більш ніж 600 одиниць критично важливого медичного обладнання. Прем'єр-міністр Борис Джонсон пообіцяв "стояти пліч-о-пліч" з Індією.

"Життєво важливе медичне обладнання прямує з Великої Британії до Індії, щоб допомогти зупинити трагічну загибель людей від вірусу, і ми будемо продовжувати тісно співпрацювати з урядом Індії у цей важкий час", — написав Джонсон у Twitter.

Що відбувається в Індії

Sky News повідомляє, що лікарні Індії відмовляються приймати пацієнтів, оскільки там закінчилися ліжко-місця та кисень. За даними видання, лише в одній лікарні в Делі через брак кисню померли 25 пацієнтів з коронавірусом.

В Індії влаштовують крематорії на вулицях через спалах COVID-19. Європа відправила допомогу
Hindustan Times
Читайте також: Індія оголосила локдаун у столиці через антирекорд нових випадків COVID-19

А крематорії в індійських містах не справляються з кількістю померлих, тому тіла доводиться спалювати прямо на вулицях. Зокрема, один з імпровізованих крематоріїв створили біля лікарні в Делі.

В Індії влаштовують крематорії на вулицях через спалах COVID-19. Європа відправила допомогу
Sky News

За даними порталу Worldometers, станом на 25 квітня країні зафіксували 333 858 нових випадків захворювання на коронавірус та 2 487 нових смертей. А загальна кількість хворих з початку пандемії досягла 17,28 мільйона осіб.

Що відомо

  • Зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19 в Індії розпочалося 5 квітня.
  • 13 квітня Індія схвалила використання третьої вакцини від COVID-19 — російської Sputnik V — на тлі другої хвилі пандемії у країні.
  • Фармацевтичний концерн Serum Institute of India який є найбільшим світовим виробником антикоронавірусних вакцин, призупинив експорт препарату AstraZeneca до червня, і відновить його тільки якщо у країні нормалізується ситуація з новими випадками зараження коронавірусом.
  • 15 квітня Індія оновила рекорд за новини випадками коронавірусу. Тоді виявили 200 тисяч випадків COVID-19 за добу.
  • В Індії станом на 21 квітня коронавірусну хворобу зафіксували у понад 314 тисяч осіб, що стало новим антирекордом за добовим приростом випадків COVID-19 у світі з початку пандемії.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок