У психоневрологічному інтернаті на Волині щеплюють вакциною Pfizer

У психоневрологічному інтернаті на Волині щеплюють вакциною Pfizer

У психоневрологічному інтернаті на Волині щеплюють вакциною Pfizer
. Суспільне Волинь

Другий день у психоневрологічному інтернаті в Берестечку відбувається вакцинація від COVID-19. Цього дня препаратом Pfizer вакцинували 180 підопічних та працівників закладу.

Тут працює мобільна бригада, яка пройшла навчання для щеплення вакциною Pfizer, а саме: працівники Луцького центру первинної медичної допомоги № 2.

Усього в інтернаті є 175 підопічних та 107 працівників, зазначила старша медична сестра медзакладу Олеся Пилипчук. Із її слів, місцеві сімейні лікарі не рекомендували вакцинуватися 11 жителям інтернату. Говорить: із медиків захотіли щепитися 16 людей, двоє отримали щеплення раніше.

Із підопічними щодо необхідності вакцинації працівники інтернату спілкувалися декілька днів: їм надали консультації та провели лекції, каже медсестра Олеся Пилипчук.

У психоневрологічному інтернаті на Волині щеплюють вакциною Pfizer
Суспільне Волинь

Із вакциною Pfizer в області працює одна бригада та є ще одна резервна, каже лікар-епідеміолог Павло Пахолюк. Зі слів медика, списки на щеплення формуються щодня.

За весь період карантину і донині жоден підопічний не хворів на коронавірус, каже виконувачка обов'язків директорки закладу Марія Степанчук. Продовжує: підопічні не виходять за територію закладу, а на вході моніторять стан здоров'я працівників.

Станом на ранок 19 квітня від початку вакцинації на Волині щепили від коронавірусу 12 291 людину, розповів Суспільному директор Волинського центру громадського здоров'я Сергій Новосад. Йдеться про щеплення препаратами CoviShield, CoronaVac та Pfizer.

Що відомо

  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India.
  • 25 лютого на Волині розпочалася вакцинація проти коронавірусної інфекції. У Волинській області перший пацієнт отримав вакцину від коронавірусної хвороби.
  • 13 квітня в Україні розпочалося щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac. Вона безкоштовна і це перша партія контракту.
  • 13 квітня на Волинь доставили першу партію вакцини CoronaVac. Вона розрахована на вакцинування 1 040 волинян, кожен отримає по два щеплення. Зберігається препарат за низької температури, як і вакцина AstraZeneca.
  • 17 квітня на Волинь привезли першу партію вакцини проти COVID-19 від Pfizer/BioNTech. Всього доставили 1 170 доз препарату та розхідні матеріали.
  • 18 квітня в Луцькому геріатричному пансіонаті розпочалася вакцинація від COVID-19. Працівників та мешканців закладу щеплюють вакциною від Pfizer/BioNTech.
На початок