На Волинь доставили першу партію вакцини CoronaVac. Скільки доз привезли

На Волинь доставили першу партію вакцини CoronaVac. Скільки доз привезли

На Волинь доставили першу партію вакцини CoronaVac. Скільки доз привезли
. Суспільне Волинь

13 квітня на Волинь привезли першу партію китайської вакцини CoronaVac. Всього доставили 2080 доз, — розповів Суспільному т.в.о. начальника обласного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Роман Рудоквас.

Перша партія розрахована на вакцинування 1040 волинян, кожен отримає по два щеплення. Зберігається препарат за низької температури, як і вакцина AstraZeneca.

Мобільні групи розпочнуть вакцинувати людей, уже завтра, 14 квітня. Ще чекають на доставку шприців для щеплення, – розповів Роман Рудоквас.

В області працюватиме дві мобільні бригади з вакцинації CoronaVac. Одна в Луцьку, інша — в Ковелі.

Наразі відомо, що першочергово вакцину CoronaVac буде надано поліцейським, маломобільним групам населення, особам, які за ними доглядають, олімпійцям, паралімпійцям та людям, які братимуть безпосередню участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Читайте також: CoronaVac прибула в Україну. Що необхідно знати про "китайську вакцину"

Нагадаємо, про розподіл препарату між регіонами МОЗ повідомило напередодні. 215 тисяч доз вакцини китайського виробництва CoronaVac прибули в Україну 25 березня. Увесь цей час препарат проходив лабораторні дослідження. Загалом Україна згідно з контрактом має отримати 1,8 мільйона доз китайської вакцини.

Що відомо

  • За даними обласного центру громадського здоров'я, від початку вакцинальної кампанії в області щеплено 9753 оcоби, усі вони отримали 1 дозу вакцини. За 12 квітня 2021 року щеплено 170 осіб. Нагадаємо, нині волинян щеплюють вакциною компанії AstraZeneca.
  • У МОЗ повідомили, що щеплення китайською вакциною CoronaVac в Україні розпочнуть робити з 10 квітня, після того, як препарат пройде необхідний лабораторний контроль.
  • 25 березня в Україну відправили першу партію вакцин виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
  • Україна підписала контракт на постачання 1,8 мільйона доз вакцини проти коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
  • Україна підписала контракт на постачання 10 мільйонів вакцин Pfizer проти COVID-19. Очікується, що їх поставлять протягом року.
  • За даними МОЗ, Україна отримає майже мільйон додаткових доз вакцини від Pfizer в межах ініціативи COVAX.
  • Офіс президента обіцяє, що постачання вакцин від COVID-19 та кількість щеплених осіб у квітні збільшиться.
На початок