ОПЗЖ внесла заставу за телеексперта Дудкіна, якого підозрюють у роботі на російські спецслужби

ОПЗЖ внесла заставу за телеексперта Дудкіна, якого підозрюють у роботі на російські спецслужби

ОПЗЖ внесла заставу за телеексперта Дудкіна, якого підозрюють у роботі на російські спецслужби
. facebook.com/OleksiiBuriachenko

Депутати фракції "Опозиційна платформа – За життя" внесла заставу у два мільйони гривень за телеексперта Юрія Дудкіна, якого підозрюють у роботі на російські спецслужби.

Про це повідомив голова Харківської міської організації "Опозиційна платформа – За життя" Андрій Лесик.

"Застава два мільйони гривень за Юрія Дудкіна від депутатів фракції ОПЗЖ внесений. Гроші вже на депозитному рахунку Київського Апеляційного суду", – написав Лесик.

Він додав, що депутати від фракції ОПЗЖ вирішили віддати свою заробітну плату на заставу.

Як повідомили Суспільному у Київському апеляційному суді, 12 квітня суд задовольнив клопотання захисту Дудкіна та змінив запобіжний захід на тримання під вартою із можливістю внесення застави у два мільйони гривень.

24 лютого Служба безпеки затримала військово-політичного телевізійного експерта Юрія Дудкіна та повідомила йому про підозру у підривній діяльності в інтересах російських спецслужб. 25 лютого Печерський районний суд відправив Дудкіна під варту на два місяці без права внесення застави.

Що відомо

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти нардепа від "Опозиційної платформи — За життя" Тараса Козака. Також під санкції потрапили канали "112-Україна", ZIK та NewsOne.
  • Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо запровадження санкцій проти голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та інших осіб та компаній, серед яких також Sportmaster Operations Pte.
  • Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд позову телеканалу "112" щодо запровадження санкцій.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок