Підготовляли тіла померлих від COVID-19 за гроші. У Києві на хабарі затримали двох лікарів

Підготовляли тіла померлих від COVID-19 за гроші. У Києві на хабарі затримали двох лікарів

Підготовляли тіла померлих від COVID-19 за гроші. У Києві на хабарі затримали двох лікарів
. Нацполіція України

У Києві поліція затримала завідувача патологоанатомічного відділення та лікаря однієї зі столичних лікарень. За версією слідства, вони вимагали гроші від родичів померлих, у яких було підтверджено COVID-19, за послуги, які надаються безкоштовно.

Як повідомили у Нацполіції, завідувача та лікаря затримали 13 квітня під час отримання хабаря за підготовку та видачу тіла жінки, померлої від COVID-19, у відкритій труні.

"Завідувач та лікар за "винагороду" обіцяли підготувати та видати тіло померлої людини. Крім того, вимагали та отримували неправомірну вигоду від родичів померлих осіб за прискорення розтину, зберігання тіл у холодильних камерах, підготовку до поховання та інші послуги, які згідно з розпорядженням МОЗ повинні надаватися безкоштовно", – йдеться у повідомленні.

Наразі у поліції відкрили кримінальне провадження, триває досудове розслідування. У Київській міській прокуратурі додали, що наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Читайте також

  • Станом на ранок 13 квітня у Києві виявлено 1503 нових випадки COVID-19, що майже втричі більше, ніж на ранок минулої доби.
  • Співробітники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими столичної поліції Києва викрили злочинну схему продажу довідок із потрібним результатом тесту на COVID-19 у приватній лабораторії.
  • У Києві поліцейські затримали чоловіка, який вистрілив в охоронця магазину через зауваження про відсутність маски.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок