"Скінчилися сили". Голова МОЗ Австрії подав у відставку

"Скінчилися сили". Голова МОЗ Австрії подав у відставку

"Скінчилися сили". Голова МОЗ Австрії подав у відставку
. kurier

Міністр охорони здоров’я Австрії Рудольф Аншобер оголосив про свою відставку 13 квітня у зв'язку з тим, що вже не може викладатися на 100%.

Як повідомляє австрійське видання Kurier, Аншобер пропрацював 14 місяців і при цьому переобтяжував себе.

"Я намагався віддати все і взяв на себе відповідальність щосили. Я не відчував себе повністю здоровим протягом кількох тижнів. У мене підвищується рівень цукру й артеріального тиску", — сказав він.

Міністр розповів, що лікарі порадили йому зробити перерву, але в ситуації із пандемією COVID-19 це було неможливо. Аншобер запевнив, що у нього немає емоційного вигорання, а він "просто засмучений". Він пояснив, що оскільки Австрії потрібен здоровий міністр охорони здоров'я, який може викластися на всі 100% в умовах кризи, він зараз іде.

Читайте також: Кому найбільше загрожує профвигорання і що робити при синдромі. Пояснюють у МОЗ

Політик зазначив, що останні 15 місяців відчувалися для нього як 15 років, а найгірша криза в охороні здоров'я за останні 100 років цілком змінила його життя і зробила міністерство центром контролю пандемії. Крім того, міністра часто критикували, погрожували йому, він мав поліцейський захист.

Аншобер кілька разів ходив у відпустку через хворобу протягом дуже короткого періоду. Він зазначив, що "відчував себе самотнім" під час третьої хвилі COVID-19. За кілька тижнів до Великодня міністр і його команда боролися з ідеєю влади щодо послаблення карантинних обмежень. Тепер Аншобер хоче присвятити себе одужанню і роботі над політичним романом.

Тепер імовірним кандидатом на посаду міністра охорони здоров'я Австрії є екссекретар Міністерства охорони здоров'я Стефан Валлнер, який вважається додсвідченим політиком.

Що відомо

  • Влада Німеччини з 14 лютого заборонила більшість поїздок між регіонами на сході та півдні країни, а також у сусідні Чехію та Австрію, щоб зупинити поширення нових штамів COVID-19. Також обмеження поширюватимуться на Словаччину.
  • На території австрійської федеральної землі Тіроль медики зафіксували спалах нового штаму COVID-19. Через це влада запроваджує обмеження на виїзд із регіону.
  • Уряд Австрії запровадив обов’язкове носіння респіраторів у громадських місцях і посилила вимоги до масок для громадського транспорту і магазинів в країні.
  • Австрія додала нову вимогу до правил перетину кордону для іноземців. Із 15 січня українці, які мають право на в'їзд у країну, мають заповнювати спеціальну анкету.
  • На початку січня влада Австрії вирішила закрити кордони із Чехією та Словаччиною, через зростання в цих країнах кількості нових хворих на COVID-19.

Читайте також

"Емоційне вигорання на роботі. 8 способів впоратися з синдромом"

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок