Австрія та регіон у Німеччині зобов'язали своїх громадян носити респіратори

Австрія та регіон у Німеччині зобов'язали своїх громадян носити респіратори

Австрія та регіон у Німеччині зобов'язали своїх громадян носити респіратори
. Associated Press

У Німеччині влада розглядає можливість введення обов'язкового носіння респіраторів FFP2 у громадських місцях. Австрія взяла це за приклад і також посилила вимоги до масок для громадського транспорту і магазинів в країні.

Німеччина

Як пише The Guardian, у федеральній землі Баварія рішення про обов’язкове носіння респіраторів FFP2 ухвалили 18 січня і воно набуває чинності з 25 січня. Серед винятків - водії автобусів, кондуктори й діти до 15 років. Крім цього, влада профінансує закупівлю респіраторів для найбільш вразливих груп населення — людей старших за 60 років і людей із хронічними захворюваннями.

Читайте також: До чого тут корона? 9 найпоширеніших запитань про COVID-19

Німеччина також розглядає варіант запровадження обов’язкового використання захисних масок із фільтрами на всій території країни через появу мутованих штамів COVID-19. 

Австрія

Як повідомляє The Local, Австрія продовжила локдаун до 7 лютого. Канцлер Себастьян Курц аргументував таке рішення поширенням нових мутацій COVID-19. Крім цього, австрійська влада затвердила маски FFP2 для обов’язкового використання у громадських місцях з 25 січня. Раніше можна було обходитись бавовняними масками або шарфами.

Попри те, що респіратори FFP2 дорожчі за стандартні, уряд країни пообіцяв, що вони будуть доступні для австрійців за собівартістю. Представник уряду також заявив, що люди з низькими доходами матимуть право на безкоштовні маски.

Респіратори проти масок

Як пише Центр громадського здоров'я, респіратори класу захисту FFP2 та вище забезпечують максимальний захист від твердих та рідких дрібнодисперсних аерозолів. Такі маски щільно прилягають до обличчя й блокують будь-який потік повітря до дихальних шляхів. Вони також мають відфільтровувати до 94% дрібних частинок, які можуть переносити вірус.

Медики зазначають, що необхідно правильно носити маску із фільтром, інакше вона не буде ефективною:

  • довге волосся треба зібрати у хвіст, чоловікам — поголитися;
  • якщо носите окуляри, їх варто зняти перед надяганням респіратора;
  • руки обробити.

Після кожного надягання треба робити так званий тест долоні. Тримайте руки перед респіратором і зробіть різкий вдих (для респіраторів з клапаном) або видих (для респіраторів без клапана). Якщо відчули, що повітря проходить між респіратором та шкірою, треба поправити респіратор на обличчі.

На початок