Практикум з медіаграмотності провели в Івано-Франківську

Практикум з медіаграмотності провели в Івано-Франківську

Практикум з медіаграмотності провели в Івано-Франківську
.

Про те, як не стати жертвою фейкових новин, розповіли в просторі "Вдома". Спікерка практикуму, директорка громадської організації "Центр дослідження комунікації" Наталія Гошилик розповідає, що лекція з медіаграмотності допоможе його учасникам орієнтуватися в інформаційному полі та навчить, як не стати заручниками медіа.

Крім теоретичної частини, каже, підготувала й практичну. Вона говорить: "Можливо хтось хоче поглибити свої знання. Тому я підготувала завдання, які дають змогу зробити крок назад і подивитися на свої медіазвички та на медіапростір загалом. Адже кількість інформації зростає, і ми знаємо, що з цим, насправді, важко впоратися. Тому людині потрібно встановити свої правила, які допомогли би їй практично існувати в цьому світі".

Сьогоднішній практикум із медіаграмотності – це частина курсу, спрямованого на розвиток критичного мислення, розповідає ініціаторка заходу Наталія Вишневецька. А тому, говорить, для іванофранківців запланували ряд освітніх лекцій.

"У наш час це дуже важливо, бо все більше інформації навколо нас, і нам потрібно її якимось чином опрацьовувати; потрібно розуміти, яка інформація правдива, або коли нами маніпулюють – і, власне, для цього ми започаткували цей курс, який складається не лише з практикуму з медіаграмотності. 11-12 лютого в нас буде захід, присвячений критичному мисленню. І ще на початку березня буде курс про протидію медіаманіпуляціям. Також буде кілька дискусій. Тобто не лише спікер доповідає, а й учасники заходу виступають. Це критичне мислення в дії", - розповідає Наталія Вишневецька.

Авторка: Каріна Борисевич

На початок