Нерестова заборона. Миколаївські інспектори перевіряють акваторію річки Південний Буг

Нерестова заборона. Миколаївські інспектори перевіряють акваторію річки Південний Буг

Нерестова заборона. Миколаївські інспектори перевіряють акваторію річки Південний Буг
. Фото - Вікторії Андрушків

Шостого квітня представники Миколаївського рибоохоронного патруля та поліції організували спільний рейд на річці Південний Буг. Інспектори перевіряють акваторію на наявність браконьєрських сіток та порушників нерестової заборони.

Нерестова заборона. Миколаївські інспектори перевіряють акваторію річки Південний Буг
Фото - Вікторії Андрушків

Із 1-го квітня, на деяких ділянках річок та лиманів з 5-го квітня, почала діяти нерестова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів:

  • Річка Південний Буг (від Варварівського мосту до забороненого простору Олександрівської ГЕС – з 05.04 по 05.06 (промислове рибальство) та з 05.04 по 25.05 (любительське та спортивне рибальство); від забороненого простору Олександрійської ГЕС до с. Голоскове – з 05.04 по 20.06 (промислове рибальство) та з 05.04 по 25.05 (любительське та спортивне рибальство).
  • Інгул (від гирла до північної межі с. Чернишовка з придатковою системою – з 01.04 по 30.06).
  • Інгулець – з 10.04 по 15.06
  • Дніпровський лиман (коса Очаківська – коса Кінбурнська – з 05.04 по 05.06; 1,5 км від берега вглиб лиману, на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько – Хуторського лабазу, а також вся придаткова озерна система – з 06.06 по 15.06).
  • Бузький лиман (з 05.04 по 05.06).
  • Березанський лиман (з 05.04 по 05.06).
  • Тилігульський лиман (з 01.05 по 15.06).
  • В усіх інших не перерахованих внутрішніх водних об’єктах Миколаївської області, розташованих в зоні контролю Управління Державного агентства рибного господарства у Миколаївській області – з 01.04 по 30.06 У період нересту заборонено:
  • Лов риби та інших водних біоресурсів (окрім виключно любительського рибальства однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком або спінінгом з берега у дозволених місцях, за межами нерестовищ.
  • Організація змагань з рибальства та підводного полювання.
  • Проведення у рибогосподарських водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, що можуть негативно вплинути на нерестову міграцію та нерест водних біоресурсів.
  • Пересування будь-яких плавзасобів на нерестовищах, за винятком транзитного переходу і проходу фарватером, виконання робіт по встановленню бакенів, у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія і т.п.), та суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.
Нерестова заборона. Миколаївські інспектори перевіряють акваторію річки Південний Буг
Фото - Вікторії Андрушків

Під час рейду 6-го квітня виявили три браконьєрські сітки. Рибу випустили в річку, а сітки вилучили.

"Буде складено акт виявлення та вилучення майна. В подальшому буде прийняте рішення Миколаївським рибоохоронним патрулем про комісійне знищення незаконних знарядь лову", – розповів головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів Миколаївського рибоохоронного патруля Віталій Ганусовський.

Читайте також: "Пожежі в екосистемах Миколаївщини. Фахівці назвали причини"

За порушення правил рибальства передбачається як накладення штрафів, так і притягнення до кримінальної відповідальності. Сума штрафів, згідно з КУпАП, становить від 34 до 680 грн.

Разом з інспекторами рибоохоронного патруля працюють поліцейські.

"Браконьєри, які будуть всіма заходами і силами чинити опір чи будуть якісь неправомірні дії з їхньої сторони, наприклад, рукоприкладство чи інші дії. Ми більш направлені на недопущення інших видів порушень", – сказав начальник сектору реагувань патрульної поліції Миколаївського районного управління ГУНП у Миколаївській області Андрій Цибко.

Із початком нерестової заборони інспекторами Миколаївського рибоохоронного патруля викрито 16 порушень Правил рибальства. Збитки завдані рибним запасам України склали 10 745 грн. Виявлено та вилучено 21 сітку та інших заборонених знарядь лову. Складено 7 актів перевірки промислового рибальства.

Читайте нас у Telegram: новини Миколаївщини

На початок