Трамп та республіканці реєструються у створеній власними силами соцмережі

Трамп та республіканці реєструються у створеній власними силами соцмережі

Трамп та республіканці реєструються у створеній власними силами соцмережі
. Фото: Associated Press

Трамп та низка лідерів Республіканської партії зареєструвалися у соцмережі Campaign Nucleus, створеній для захисту від "cansel culture".

Про це з посиланням на джерела в середовищі Республіканської партії повідомляє Fox News.

Соціальну мережу Campaign Nucleus створив колишній помічник очільника виборчого штабу Трампа в 2016 році Бред Парскейл. Раніше платформа дозволяла користувачам розсилати електронні листи, текстові повідомлення та заяви для ЗМІ, але після хвилі блокувань Трампа у соцмережах, була розпочата розробка частини платформу зі звичними для інших сервісів стрічкою новин та підписками.

Трамп та республіканці реєструються у створеній власними силами соцмережі
Бред Парскейл. Fox News

Наразі "соцмережна" частина Campaign Nucleus готова на 80%, і її повноцінний запуск запланований на кінець 2021 року.

Головною метою створення Campaign Nucleus називають захист від "культури скасування" публічних діячів, яким блокують акаунти у класичних соцмережах. Творці Campaign Nucleus стверджують, що на їх платформі не буде алгоритмів автоматичного сортування контенту і публічні особи зможуть "напряму" спілкуватися із аудиторією.

Що відомо

  • Експрезидент США Дональд Трамп відкрив сайт, який рекламує його дописи та закликає прихильників поділитися думками.
  • Експрезидента США забанили 12 сервісів: Facebook, Twitter, Google, Spotify, Snapchat, Instagram, Shopify, Reddit, Twitch, YouTube, TikTok і Pinterest. Керівництво соцмереж звинуватило 45-го президента США у підбурюванні до насильства і поширенні брехливої ​​інформації. Той, своєю чергою, заявив про намір створити власну платформу для обміну інформацією.
  • Twitter назавжди заблокував обліковий запис 45-го президента США Дональда Трампа після заворушень у Вашингтоні 6 січня.
  • Ввечері 6 січня розпочався штурм будівлі Конгресу США під час засідання Сенату. На засіданні мали затвердити результати виборів президента США, на яких переміг Джозеф Байден. Під час штурму у приміщенні сталися сутички протестувальників з поліцією.
  • Президент США Дональд Трамп відправив до Конгресу Національну гвардію. Правоохоронці витіснили демонстрантів з будівлі Капітолію. Також Дональд Трамп і Джозеф Байден звернулися до американців та закликали зупинити протести.
  • Протестувальниця, яка отримала поранення у груди під час штурму будівлі Конгресу, померла в лікарні. Усього під час сутичок загинули п'ятеро людей, серед яких офіцер поліції.
  • Конгрес остаточно затвердив Байдена президентом США після підрахунку голосів Колегії виборників, а Трамп заявив, що не прийде на інавгурацію.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок