"Вірус різко помолодшав, люди помирають": головлікар ЦМЛ Рівного звернувся до молоді

"Вірус різко помолодшав, люди помирають": головлікар ЦМЛ Рівного звернувся до молоді

Важливо
"Вірус різко помолодшав, люди помирають": головлікар ЦМЛ Рівного звернувся до молоді
. Фото: Суспільне

Головлікар Рівненської центральної міської лікарні Євген Кучерук закликав церкву допомогти із впливом на поведінку молоді в умовах пандемії. Про це він сказав у четвер, 1 квітня під час молитовного ранку у міській раді. Медик заявив, що "вірус різко помолодшав".

У ЦМЛ Рівного залишилось близько пів сотні вільних місць для ковід-пацієнтів. Загалом там є 300 ліжок. За словами головлікаря Євгена Кучерука, збільшилась кількість пацієнтів із важкою формою перебігу захворювання, таких орієнтовно 70%.

"Вірус різко помолодшав. Дуже багато молоді, яка сподівається, що організм, імунітет допоможе. Не допомагає. Дуже різко організм реагує і люди помирають", - заявив лікар.

Євген Кучерук звернувся до присутніх на духовному ранку представників конфесій із закликом допомогти із впливом на поведінку молоді в умовах пандемії. Своє звернення під час стрімтрансляції у Facebook мера Олександра Третяка він адресував і безпосередньо рівнянам.

"Молодь, бережіть себе і бережіть батьків. Тому що ви переносите часом легко, а своїх батьків, дідусів наражаєте... Хочу попросити священнослужителів допомогти, бо все-таки молодь ходить до церкви: підкажіть їм, бо зараз весна, хочеться ходити в ресторани, заклади. Порадьте їм бути більше на свіжому повітрі і берегти життя", - каже Євген Кучерук.

Звернення лікаря починається із третьої хвилини

Що відомо

  • 22 березня головлікар ЦМЛ заявив, що ситуація в Рівненській центральній міській лікарні із заповненням ковід-пацієнтами дійшла до критичного рівня. Євген Кучерук сказав, що впоратись із цією ситуацією уже складно, а лікарі, які довго перебувають у захисних костюмах, втрачають свідомість.
  • За даними міської ради, станом на 31 березня у двох міських лікарнях було майже три сотні пацієнтів із коронавірусом.
  • За весь час пандемії коронавірус забрав життя 256 рівнян. 16 474 людини одужали.
  • У Рівному, попри відтермінування переходу в "червону" зону, дещо посилили карантинні заходи. Зокрема, школярів з 5 по 11 класи перевели на дистанційне навчання, скасували міські масові та культурні заходи. Музеї, театри пішли на карантин.

Читайте також

На початок