У Сумах планують розпочати реконструкцію стадіону “Ювілейний”

У Сумах планують розпочати реконструкцію стадіону “Ювілейний”

У Сумах планують розпочати реконструкцію стадіону “Ювілейний”
. Суспільне Суми

Новий власник, який придбав 99,98% корпоративних прав у товаристві "Сумиспортінвест", почав роботи в рамках реконструкції спортивної арени стадіону "Ювілейний". Об’єкт у січні 2021 року на аукціоні продали за борги.

Сергій Бондаренко, співвласник "Північ Агро Сервіс" та президент миколаївської команди "Вікторія" на початку березня розповідав, що готові вкласти в реконструкцію стадіону від 2 до 3-х мільйонів доларів. 30 березня директор стадіону Андрій Прохорович пояснив, які ведуться підготовчі роботи.

"Будівельною компанією проводиться повне обстеження і чаші стадіону, і офісного приміщення, а також прилеглої території. Також сьогодні робиться проект на будівництво котельні, завдяки якій будуть опалюватися офісні приміщення та проводитиметься підігрів поля", - сказав він.

У Сумах планують розпочати реконструкцію стадіону “Ювілейний”

Усе це, а також оновлення футбольного поля, яке має розмір 105 х 68 м, приведення до ладу трибун на майже 26 тисяч глядачів, ремонт понад 6,5 тисяч кв. метрів приміщень – мають обрахувати.

А от коли почнуть роботи – невідомо, бо тривають суди. Вони почались після продажу 99,98% корпоративних прав. Решта – а це менше ніж 0,02 % акцій підприємства залишається у товариства "Маш-Сервіс", засновником якого є АТ "Сумське НВО"(кінцевим бенефіціаром якого є Володимир Лук’яненко-молодший) та у Андрія Грека.

Їхній представник говорить, що оскаржують продаж стадіону, бо корпоративні права оцінили задешево. Три тижні тому, розповів Юрій Лаптур, вони отримали висновок "Гільдії оцінювачів України".

У Сумах планують розпочати реконструкцію стадіону “Ювілейний”

"Оцінювачі, які мають відповідні дозволи, в даному випадку - фонду держмайна у них є ліценція. Коли ми шукали осіб, які мають такі права, у Сумах жодна юридична та фізична особа не мають таких прав, у Харкові ми також на змогли знайти. Звернулись в Київ, вони зробили таку оцінку – 325 мільйонів гривень", - сказав Лаптур.

Якби судів не було, то поле могли б завершити в середині літа та почати приймати ігри, розповів Сергій Бондаренко.

Що відомо

  • Виконавча служба продала об’єкт за борги НВО за 8 млн 140 тис грн.
  • У січні 2021 року стало відомо про те, що 7 мільйонів від продажу стадіону підуть на виплату боргів колишнім машинобудівникам.
  • Зловживання владою та розтрата майна – за цими статтями поліція Сумщини відкрила провадження щодо продажу стадіону “Ювілейний” у січні 2021 року.
  • Новий власник стадіону "Ювілейний" в Сумах оплатив борг попереднього власника 15 січня 2021 року.
  • Стадіон ввели в експлуатацію 20 вересня 2001 року. Він вміщує 25 830 глядачів. Усі сидячі місця під навісом, окрім кількох перших рядів. Розмір поля на стадіоні – 105 на 68 метрів.
  • За даними Професійної футбольної ліги України, рекорд відвідуваності стадіону— 29 300 глядачів зафіксували на матчі чемпіонату України серед команд першої ліги у червні 2003-го року. Тоді сумський "Спартак" приймав охтирський "Нафтовик". Матч завершився перемогою сумчан з рахунком 1:0.
На початок