Дозвіл на зустрічі й вуличний спорт. Як Британія послаблює карантин

Дозвіл на зустрічі й вуличний спорт. Як Британія послаблює карантин

Дозвіл на зустрічі й вуличний спорт. Як Британія послаблює карантин
. AP

У Великій Британії 29 березня починається послаблення карантинних обмежень, за яким люди з двох різних будинків чи групи до шести осіб відтепер можуть знову зустрічатися.

Як пише BBC, також відкриваються спортивні споруди, зокрема тенісні корти й поля для гольфу. Крім того, можуть поновитися організовані заняття спортом на відкритому повітрі.

Також дозволяється проводити весілля, на яких будуть присутні максимум шість осіб. Водночас прем'єр Британії Борис Джонсон закликав до обережності, заявивши, що у Європі зросла кількість випадків захворювання на COVID-19.

"Попри сьогоднішні послаблення, кожен повинен продовжувати дотримуватися правил і виходити на вакцинацію, коли його викликають", — сказав Джонсон.

Уряд також представив новий слоган: "Руки, обличчя, простір і свіже повітря", щоб підкреслити важливість провітрювання. Головний лікар Британії професор Кріс Вітт заявив, що відкриті простори безпечніші, ніж закриті. Таким чином уряд хоче закликати британців зустрічатися на вулиці, а не ходити в гості один до одного, а також продовжувати регулярно мити руки й носити медичну маску.

Країна вирішила послабити обмеження зокрема й через масову вакцинацію — нині у Британії прищеплені вже понад 30 мільйонів осіб, що складає майже половину населення (66,65 мільйонів).

Наступний етап послаблення карантину Англії відбудеться щонайменше за два тижні — 12 квітня. Він передбачає, зокрема, відкриття перукарень, деяких магазинів, а ресторани та паби запрацюють на відкритому повітрі.

Що відомо

  • Влада Великої Британії штрафуватиме на 5 тисяч фунтів стерлінгів (6867 тисяч доларів) тих своїх громадян, які будуть намагатися виїхати за кордон без поважної причини. Закон повинен набути чинності 29 березня.
  • Велика Британія побила рекорд з кількості зроблених за один день щеплень проти COVID-19 — 660 276 за 18 березня.
  • Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запропонував план виходу Сполученого Королівства з локдауну, який розпочнеться 8 березня.
  • Уряд Великої Британії заявив про намір зробити щеплення першою дозою вакцини від коронавірусу кожному дорослому до 31 липня, тобто на місяць раніше, ніж було заплановано.
  • Міністерство охорони здоров'я станом на 19 березня віднесло 44 країни до "червоної" зони за рівнем поширення COVID-19. Зокрема "червоними" стали Чорногорія, Болгарія, Чехія, Ізраїль та Албанія. Єгипет, ОАЕ та Туреччина залишилися "зеленими".

Читайте також

"Це зовсім не боляче". Королева Британії розповіла про досвід вакцинації

Війна вакцин. Британія та Євросоюз готові підписати угоду щодо постачання COVID-препаратів

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок