Перформанси і спілкування з глядачами: чим особливий луцький "живий" театр

Перформанси і спілкування з глядачами: чим особливий луцький "живий" театр

Перформанси і спілкування з глядачами: чим особливий луцький "живий" театр
. Суспільне Волинь

Живий театр, що розвивається, відображає сучасність, суспільні події та явища, виходячи за межі драматургії, класичної вистави і театральної зали. Так про "ГаРмИдЕр" розповідають його засновники – подружжя Руслана і Павло Порицькі.

Суспільне Волині продовжує цикл матеріалів, приурочених Міжнародному дню театрів, який відзначають 27 березня.

Всього в театрі 25 осіб, які залучені у різних процесах: хтось грає на сцені, хтось займається світлом, звуком, написанням музики та створенням декорацій.

"Основа всього – це любов до великої праці, бажання розвиватися, можливості, які ми вишукуємо в проєктній діяльності, і можливості партнерства, які дають змогу забезпечувати матеріально простір, в якому ми оселилися – ГаРмИдЕр ангар-stage", – зазначила Руслана Порицька.

Колектив театру реагує на різні суспільні події та явища документальними виставами та перформансами, розповідає режисерка. Працюють над організацією фестивалів, театралізованими екскурсіями та іншими дійствами.

Однодумці, які люблять свою справу: чим особливий луцький "живий" театр
Суспільне Волинь

Уривок мультимедійної вистави-перформансу на основі графічних робіт і текстів волинського художника Миколи Кумановського представив на сцені один актор – Павло Порицький та численні звукові та світлові ефекти.

Однодумці, які люблять свою справу: чим особливий луцький "живий" театр
Суспільне Волинь

Зараз глядачів запрошують у залу творчого простору під назвою "ГаРмИдЕр ангар-stage". Вистави у Гармидері. зі слів Руслани Порицької, живі, адже тут відбуваються діалоги з акторами після вистав і є можливість стати волонтером і у творчій, і в технічній роботі. Контакт із глядачами підтримується постійно, додала режисерка.

Читайте також: "Будинок казки": залаштунки єдиного на Волині дитячого театру ляльок"

Під час карантину актори влаштовували онлайн-покази вистав та тренувалися й репетирували вдома через платформу Zoom. Поки покази вистав були на паузі – прибутку не було, гроші за оренду приміщення і комунальні послуги доводилося платити, розповіла керівниця театру Руслана Порицька. Із її слів, самостійно функціонувати і розвиватися театру вдається вже 17 рік поспіль.

На початок