У Валківській лікарні на Харківщині померла 28-річна пацієнтка з COVID

У Валківській лікарні на Харківщині померла 28-річна пацієнтка з COVID

У Валківській лікарні на Харківщині померла 28-річна пацієнтка з COVID
. Суспільне Харків

У Валківській центральній районній лікарні на Харківщині від ускладнень коронавірусу померла 28-річна пацієнтка, яка деякий час лікувалася вдома.

Жителька селища Манченки Харківського району захворіла на пневмонію, спершу її лікував сімейний лікар місцевої амбулаторії, підтвердив Суспільному головний лікар медзакладу Богдан Носатов.

Коли стан пацієнтки погіршився, її госпіталізували до Валківської ЦРЛ, розташованої за 35 кілометрів від селища. Там підтвердили COVID.

Читайте також: "Швидка поспівчувала": як харків'янка шукала концентратор для родичів

Близько тижня вона перебувала на стаціонарному лікуванні, а 24 березня померла.

"Вона надійшла у важкому стані, одразу поклали у реанімацію на ШВЛ. У нашій лікарні ПЛР-тестом підтвердили COVID", — сказав Носатов.

За інформацією Telegram-каналу "Люботин оперативний", в Люботині неподалік Манченків немає стаціонару для COVID-хворих, пацієнтів везуть у лікарні Харкова, Валок та Богодухова.

"Однак останній тиждень й вони переповнені, тому Наталя лікувалася у сімейного лікаря Манченківської амбулаторії, куди кожного дня ходила пішки на крапельниці... Днями дівчині стало погано прямо в амбулаторії, звідки її у тяжкому стані забрала швидка у Валківську ЦРЛ", — йдеться у дописі.

Читайте також: "Наймолодшому — 27". Як змінився типовий портрет хворого на COVID-19 у Харкові

Суспільне намагається перевірити цю інформацію. Як довго пацієнтка лікувалася вдома, головний лікар Валківської ЦРЛ не уточнив.

Наразі у лікарні Валок, розрахованого на 90 місць, перебуває 98 пацієнтів, з яких у 65 підтверджений коронавірус: шестеро з них перебуває в реанімації на ШВЛ, 35 — на кисневих концентраторах.

За даними Національної служби здоров'я, усього з початку карантину на Харківщині зареєстрували смерть шести пацієнтів з COVID віком від 20 до 29 років, ще 43 людини з підтвердженим діагнозом померли у віці від 30 до 39 років.

Що відомо

  • Вдруге за час карантину на Харківщині — рекордна кількість смертей внаслідок COVID-19. Минулої доби зареєстрували 918 випадків інфікування. 600 людей одужали. До статистики внесли відомості про 19 смертей внаслідок COVID — така кількість летальних випадків за добу в регіоні фіксується вдруге за весь час карантину.
  • На Харківщині обмаль вільних ліжок зі стаціонарним киснем для COVID-хворих — обіцяють обладнати нові.

На початок