Рош га-Шана 2021: відвідати Черкащину зможуть лише вакциновані хасиди

Рош га-Шана 2021: відвідати Черкащину зможуть лише вакциновані хасиди

Рош га-Шана 2021: відвідати Черкащину зможуть лише вакциновані хасиди
. Суспільне Черкаси / Анна Корнієнко, Умань, святкування Рош га-Шана 2021 рік

На святкування єврейського нового року в Умані хасиди зможуть приїхати лише за умов стабілізації епідеміологічної ситуації в Україні та попередньої вакцинації. Про це повідомили в пресслужбі МВС України.

Питання, пов'язані з святкуванням Рош га-Шана, обговорили під час телефонної розмови міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр внутрішніх справ Держави Ізраїль Аріє Дері.

Сторони узгодили, що ключовою умовою святкувань буде нормалізація епідеміологічної ситуації в Україні та попередня вакцинація прибулих.

Рош га-Шана 2021: відвідати Черкащину зможуть лише вакциновані хасиди
Суспільне: Черкаси - Анна Корнієнко

За словами Арсена Авкова, українські правоохоронці спільно з ізраїльськими колегами готові організувати безпечне перебування паломників з Ізраїлю. Перешкод для паломників не буде, якщо у них будуть документи, що підтверджують вакцинацію від COVID-19.

У коментарі Суспільному представник хасидської спільноти в Умані Хайм Хазін розповів, що уманських хасидів незабаром почнуть вакцинувати:

"Я говорив з представниками з міністерства Ізраїлю. Вони доручили підрахувати, скільки нам потрібно вакцини для нашої общини. Згодом вони передадуть необхідну кількість доз і хасиди в Умані матимуть можливість вакцинуватися".

Він зазначив, що святкування Рош га-Шана буде безпечним, оскільки уманські хасиди будуть вакциновані, а хасиди з інших країн зможуть приїхати лише за наявності дозвільних документів.

Що відомо

  • Свято Рош га-Шана набуло в Україні статусу національного. Щороку до Умані приїжджає від 30 до 50 тисяч паломників з різних країн.
  • 14 вересня 2020 року приблизно півтори тисячі хасидів прибули у прикордонні з Україною території Білорусі, аби потрапити до Умані на святкування Рош га-Шана.
  • 26 серпня 2020 року Кабінет міністрів заборонив в'їзд іноземців з 29 серпня по 28 листопада. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні, що 27 серпня комісія з питань техногенної безпеки розгляне заборону масових заходів в Умані в вересні, приїзд хасидів на традиційне паломництво на свято Рош га-Шана буде суттєво обмежено.

Читайте також

На початок