ВООЗ підтвердила ефективність вакцини Johnson&Johnson проти нових штамів COVID-19

ВООЗ підтвердила ефективність вакцини Johnson&Johnson проти нових штамів COVID-19

ВООЗ підтвердила ефективність вакцини Johnson&Johnson проти нових штамів COVID-19
. Associated Press

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що вакцина Johnson&Johnson є ефективною у країнах, де циркулюють мутовані штами COVID-19.

Як пише CGTN, ВООЗ рекомендує використовувати вакцину компанії Johnson & Johnson у країнах, де циркулюють мутовані штами коронавірусу. За словами голови Стратегічної консультативної групи експертів з імунізації Алехандра Кравіота, вакцина довела свою ефективність в країнах, де поширені різні варіанти COVID-19.

"Після вивчення доказів у нас є вакцина, яка довела свою безпечність та продемонструвала необхідну ефективність, щоб ми могли рекомендувати її для використання людям старше 18 років без обмеження по віку", — заявив Кравіото.

Медичні регулятори США, Канади та Південної Африки також схвалили використання Johnson&Johnson.

Що відомо

  • 12 березня Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала до застосування однодозну вакцину проти коронавірусу Janssen, розроблену компанією Johnson & Johnson.
  • Європейська комісія схвалила вакцину Janssen від американської компанії Johnson & Johnson для використання в країнах Європейського Союзу.
  • Європейська комісія запропонувала створити "зелені" цифрові паспорти, які дозволятимуть вакцинованим проти COVID-19 громадянам подорожувати в межах Європейського Союзу.
  • Паспорти діятимуть до оголошення Всесвітньою організацією охорони здоров'я про припинення пандемії коронавірусу. В українському Центрі громадського здоров'я переконані, що вакциновані українці також матимуть можливість подорожувати країнами ЄС.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок