Закон про медіа: Потураєв каже, що онлайн-видання самі хочуть обов'язково реєструватися pixabay

Керівники українських онлайн-видань вимагають своєї обов'язкової реєстрації як засобів масової інформації, попри те, що законопроєкт "Про медіа" пропонує зробити її довільною.

Про це сказав заступник голови комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв під час громадського обговорення проєкту закону "Про медіа" № 2693.

"Як ви бачите з тексту закону, пропонується довільна реєстрація онлайн-медіа, тобто за бажанням. Однак на зустрічі з керівниками українських онлайн-медіа ми несподівано для себе почули, що вони проти такої ліберальної норми і наполягають на обов'язковій реєстрації тих онлайн-медіа, які працюють в Україні. Ми повернемося до цієї розмови. Ми запропонували викласти їхні пропозиції в проєкті поправок", — сказав Потураєв.

Він не назвав ЗМІ, які висловились за обов'язкову реєстрацію.

Водночас голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час обговорення сказав, що законопроєкт передбачає два типи регулювання ЗМІ.

"Це обов'язкове ліцензування, яке стосується аудіовізуальних медіа в тому випадку, якщо мова йде про обмежений радіочастотний ресурс. В усіх інших випадках передбачена реєстрація, яка стосується онлайн-медіа, цифрових платформ тощо", — сказав Ткаченко.

Як відомо:

Законопроєкт "Про медіа" № 2693 складається зі 124 статей. Його метою є створення єдиної системи регулювання у сфері медіа та приведення українського законодавства у відповідність до Директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги згідно з Угодою про асоціацію з ЄС та стандартами Ради Європи. Комітет Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував ухвалити законопроєкт у першому читанні.

Категорії
ПолітикаЕкономікаКультураСвітСпортВідеоПодіїТоп дняПриродаРегіониСтильДітиНаукаТехнологіїУрбаністикаЇжаДомашні твариниЛюди