Хотів продати "імітацію алкоголю": на Рівненщині засудили харків'янина

Хотів продати "імітацію алкоголю": на Рівненщині засудили харків'янина

Хотів продати "імітацію алкоголю": на Рівненщині засудили харків'янина
. Рівненська обласна прокуратура

У Рівному засудили жителя Харківщини, який хотів торгувати алкофальсифікатом влітку 2020-го року. Чоловік хотів продати 10 тисяч пляшок підробленої горілки без ліцензії, повідомили в обласній прокуратурі. Він відбувся іспитовим терміном з конфіскацією та знищенням алкофальсифікату.

Жителя Харківщини, якого підозрювали у незаконній торгівлі фальсифікованим алкоголем на території Рівненщини влітку 2020-го року, Рівненський міський суд визнав винним та призначив йому рік умовного терміну.

"Прокурор довів у суді, що у червні минулого року 56-річний чоловік не мав ліцензії на продаж, купив без документів у Харківській області та привіз у Рівненську понад 10 тисяч пляшок з різними видами горілки. Експертиза встановила, що напої були імітацією алкоголю та не відповідали держстандартам",повідомила речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська.
На Рівненщині засудили чоловіка, який хотів продавати алкофальсифікат – прокуратура
Рівненська обласна прокуратура

Вона уточнила, що суд обрав чоловікові покарання у вигляді чотирьох років тюрми за незаконне придбання, транспортування та зберігання з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку.

Проте, пізніше звільнив його від тюрми та призначив рік умовного покарання з конфіскацією алкофальсифікату та знищенням товару.

Суспільне готове озвучити позицію засудженого, якщо він виявить таке бажання та зв'яжеться з редакцією у будь-який зручний для цього спосіб.

Що відомо

  • У червні 2020-го року правоохоронці виявили та вилучили понад 10 тисяч пляшок фальсифікату алкоголю. Пляшки були завантажені у чотири автомобілі. Автівки виявили на території одного з підприємств Рівного. Вантажівки також вилучили.
  • На пляшках були наклеєні марки з акцизним податком, які не відповідали аналогічним маркам горілки, що перебувають в офіційному обігу на території України.

Читайте також

  • На Рівненщині правоохоронці виявили алкофальсифікат у двох чоловік. Загальна кількість вилученого понад 25 тонн.
  • Правоохоронці оголосили підозру вінничанам, які торгували алкофальсифікатом на Рівненщині.
  • На Рівненщині чоловік облаштував підпільний цех розливу незаконного алкоголю на власному подвір'ї.
  • 50 тисяч пляшок незаконного алкоголю виявили правоохоронці на одному зі складів Рівного.
  • Майже 25 тисяч пляшок з алкоголем та підробленими акцизними марками знайшли на складах у Рівному.
На початок