"Це вимушене рішення". Гірськолижний курорт "Буковель" припиняє роботу

"Це вимушене рішення". Гірськолижний курорт "Буковель" припиняє роботу

"Це вимушене рішення". Гірськолижний курорт "Буковель" припиняє роботу
. Суспільне Карпати

Гірськолижний курорт "Буковель" припиняє роботу. Про це під час брифінгу повідомив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук, пише Суспільне Карпати.

"Сьогодні (12 березня – ред.) завдяки позиції президента Зеленського вдалося консолідувати суспільство, консолідувати уряд, консолідувати силовий блок і було прийнято рішення про припинення діяльності курорту Буковель. Це вимушене рішення, на яке ми пішли, і, напевно, це не останнє рішення, яке буде, бо та червона зона, в якій ми знаходимося зараз, вона розвивається поки що. На сьогодні ми не бачимо тренду на її пониження", – зазначив Бойчук.

З опівночі 13-го березня "Буковель" призупинить свою роботу. Туристи не зможуть скористатися послугами гірськолижного курорту.

Голова ОДА також додав, що ліжко-місць, які розгортають у лікарнях для пацієнтів з COVID-19 в області, є недостатньо.

"Якщо ми не перервемо ланцюг захворюваності, ланцюг передачі коронавірусу, ніякі ліжко-місця нам не допоможуть", – каже Бойчук.

Читайте також: Укрзалізниця обмежує рух потягів у "червоній" зоні

Зараз на території Поляницької територіальної громади перебувають підрозділи поліції. З 10 березня працюють десять мобільних груп на території курорту "Буковель". Станом на сьогодні, складено 51 адміністративний протокол, в тому числі 26 – на операторів підйомників, інші – на підприємців, серед них – на пункти прокату лижного обладнання.

Також на території Поляницької територіальної громади встановлять додаткові карантинно-пропускні пункти. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області Володимир Голубош.

Нагадаємо, близько сотні приватних підприємців Прикарпаття вийшли на мітинг під стіни облдержадміністрації. Вони вимагали закрити всі заклади та відпочинкові комплекси в області або дати можливість працювати всім.

11-го березня прикарпатські підприємці перекрили дорогу до в’їзду в Буковель і вимагали припинити роботу гірськолижного курорту.

Читайте також

На початок