"Швидкі чекають під лікарнею, поки звільниться місце". Мер Франківська про ситуацію з COVID-19

"Швидкі чекають під лікарнею, поки звільниться місце". Мер Франківська про ситуацію з COVID-19

"Швидкі чекають під лікарнею, поки звільниться місце". Мер Франківська про ситуацію з COVID-19
. Суспільне Карпати

У міських лікарнях Івано-Франківська не залишилося вільних місць для хворих на COVID-19. Швидкі привозять людей до медичних закладів і чекають по дві години, щоб звільнилося місце для хворого у лікарні. Був випадок, коли хвору жінку возили від лікарні до лікарні в області і у дорозі вона померла.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише Суспільне Карпати.

"Вчора була ситуація, коли швидкі стояли під лікарнею на Матейка та чекали, поки звільниться місце. По дві години чекали, щоб хворих госпіталізували і вони мали своє місце. І чекають хворі у важкій формі. В лікарні змушені виписувати тих, хто у стабільному і середньому стані. Треба надати допомогу тим, хто потребує кисневої допомоги", - сказав Руслан Марцінків.

Зараз у міських лікарнях лікують 720 пацієнтів з коронавірусом. Руслан Марцінків додає, що вже повністю заповнена ЦМКЛ, міська лікарня № 1, гінекологічне відділення пологового будинку та один поверх кардіологічного центру. Додаткові місця готують розгорнути в міській поліклініці № 2.

"Я розумію, що це не найкраща поліклініка міста, яка може надати медичну допомогу, але це краще, ніж спортзал чи школа. Діємо у межах того, що є, - говорить Марцінків. – Був випадок, що жінку повезли у Заболотів, там не було місця. Повезли в Коломию, там теж відмовили. Жінку повезли до Калуша, і вона відійшла по дорозі. Не треба закоривати очі на такі проблеми, в цій ситуації треба діяти".

Допомогти впоратися із кількістю хворих у Франківську пропонував міський голова Львова. Пацієнтів везуть туди.

Разом з тим Руслан Марцінків сказав, що скептично ставиться до продовження обмежень червоної зони.

Що відомо

На початок