Ініціатора автопротесту під Харківською ОДА оштрафували

Ініціатора автопротесту під Харківською ОДА оштрафували

Ініціатора автопротесту під Харківською ОДА оштрафували
. Facebook

Голова громадської організації "Антикорупційний блок учасників АТО" Антон Сосницький сплатив штраф у розмірі 255 грн за порушення правил дорожного руху під час акції протесту 23 січня.

Як повідомив Сосницький Суспільному, патрульні склали на нього адмінпротокол за ч. 1 ст. 121 Кодексу про адміністративні правопорушення.

У поліції визначили, що водій порушив пункт 11.13 ПДР, яким забороняється рух транспортних засобів по тротуарах і пішохідних доріжках.

Ініціатора автопротесту під Харківською ОДА оштрафували
Антон Сосницький біля Харківської ОДА 23 січня. Фото: kh.depo.ua.

"За скоєне порушення ПДД я поніс передбачену законом відповідальність. На відміну від правопорушника, котрий керував авто з іноземною реєстрацією у ДТП з Ігорем Черняком", — прокоментував Сосницький у Facebook.

Як відомо:

  • 23 січня голова ГО "Антикорупційний блок учасників АТО" Антон Сосницький під'їхав до центрального входу до Харківської ОДА на позашляховику. Він заліз на машину з табличкою "Поверніть безпеку". Інші учасники акції запалили фаєри. За словами Сосницького, таким чином він намагався привернути увагу керівництва області до проблем з безпекою на дорогах у Харкові. Протесту передували кілька ДТП, скоєних водіями автомобілів з іноземною реєстрацією. В одному випадку водій розбив припаркований автомобіль депутата міськради Ігоря Черняка і втік, в іншому — на смерть збили хлопця (підозрюваного затримали).
  • Голова Харківської ОДА Олексій Кучер висловив здивування, що Сосницький вимагає безпеки руху і громадського порядку, однак сам їх порушує. Крім того, очільник області висловив упевненість, що правоохоронці дадуть "цьому інциденту" оцінку. Того ж дня поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею "Хуліганство".

Автор: Альона Рязанцева

На початок